Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deep Purple – 35 godina od loše ocjenjenog albuma

Deep Purple – 35 godina od loše ocjenjenog albumaDvostruko cd izdanje Deep Purple albuma ’Come Taste The Band’ obilježiti će 35 godina od izlaska ovog albuma.

Album koji je objavljen nakon Ritchie Blackmoreovog odlaska donio je jedan novi zvuk, fuziju jazza i hard rocka, zvuk koji je kreirao Tommy Bolin, novi gitarist koji je došao iz benda James Gang gdje je zamijenio Joe Walsha koji je otišao u Eaglese.

Jon Lord, lider benda i u tom trenutku jedini originalni član postave je ostavio Tommyju prostor tako da se na albumu našlo čak 7 kompozicija koje je ovaj, tada novajlija u bendu, potpisao.

Međutim, zamor, sve češće nesuglasice na pjevačkoj relaciji između David Coverdalea i Glenn Hughesa, problemi s drogom kod Tommyja ali i Hughesa rezultirali su slabim koncertnim nastupima (o čemu svjedoče mnogi posthumno objavljeni live albumi poput albuma ’Last Concert In Japan’).

Kritika ih nije štedjela tako da su i album i bend doživjeli fijasko. Nastavak priče započete na ovom abumu nastavljen je s albumom ’Malice In Wonderland – Paice, Ashton, Lord’ (1977) ali i on nije zaživio kod publike.

Tommy Bolin je okončao svoj život godinu dana kasnije zbog problema s drogom. Glenn Hughes i David Coverdale su i danas prisutni na sceni.

Novo izdanje albuma ’Come Taste The Bend’ je remasterizirano, remiksirano i prošireno.
Cd 1 je remasterizirana verzija albuma proširena sa singl verzijom pjesme ’You Keep On Moving’. Cd 2 je isti materijal remiksiran od strane Kevin Shirleyja, dopunjen s dvije instrumentalne numere koje su nastale na probama dok se album radio i koje do sada nikad nisu objavljene.

Drugo izdanje koje će zadovoljiti ukuse ljubitelja zvuka starih Deep Purple je kompilacija ’Deepest Purple’ koja je u vrijeme vinila glasila za najbolji best of ovog benda. Nova verzija ove kompilacije je prepakirana u dvd format s nekoliko novih numera, te uključuje video spotove, intervjue i još nekoliko bitnih stvari za fanove za koje one ostaju tajna do trenutka objavljivanja.

Najavljeni datum izlaska ova dva izdanja je 25.10.2010.

’Come Taste The Band’:
01. Comin Home
02. Lady Luck
03. Gettin Tighter
04. Dealer
05. I Need Love
06. You Keep on Moving
07. Love Child
08. This Time Around
09. Owed to G
10. Drifter
11. You Keep on Moving 45 edit

01. Comin Home
02. Lady Luck
03. Gettin Tighter
04. Dealer
05. I Need Love
06. You Keep on Moving
07. Love Child
08. This Time Around
09. Owed to G
10. Drifter
11. Always the Same in LA
12. Bolin/Paice Jam

Objavljeno 07.09.2010.

Vremeplov

Skoro svi naši fanovi koje smo sreli su stvarno cool ljudi. Inteligentni su i imaju vrlo zanimljiva mišljenja, daleko više od ustaljene predodžbe o prosječnom ”rock’nroll fanu”. Senzibilni su to ljudi s kojima rado popijem piće.
Peter Buck (REM)