Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deset rockumentaraca na ovogodišnjem Art & Musicu

Deset rockumentaraca na ovogodišnjem Art & MusicuTijekom revije rock dokumentaraca pod nazivom ’’Rockumentary Groove’’ bit će prikazano deset filmova. Revija će se održati od 6. do 9. travnja u kinu Valli. Reviju će otvoriti film ’’Loud Quiet Loud’’ o grupi Pixies, a bit će prikazani i filmovi ’’Gogol Bordello non-stop’’, te ’’Sleeping Nights Awake’’ o Sonic Youthu.

Film ’’ostPUNK! / too much future’’ govori o punk pokretu koji se razvijao za vrijeme komunističke vladavine u bivšoj Demokratskoj Republici Njemačkoj. ’’Queens of Sound’’ bavi se zapostavljenom temom – ženama u reggaeu i dancehall glazbi na Jamajci. O ženskoj perspektivi u popularnoj glazbi govori i ’’Girls Rock’’ o rock’n’roll kampu za cure od 8 do 18 godina u kojima se uče da je u redu ’’znojiti se poput svinje, vikati i zavijati sa svojim instrumentima i tome se potpuno prepustiti, odnosno biti ono što jesi’’.

’’On Tour With Neubauten.org’’ govori o legendarnoj njemačkoj grupi ’’Einstürzende Neubauten’’, dok se ’’Democracy in Dakar’’ bavi glazbom, točnije hip-hopom, ali i politikom u Senegalu, također u sklopu revije biti će prikazani i filmovi o tzv. one man« bendovima, odnosno ’’grupama od jednog čovjeka’’ – ’’One Man in the Band’’ te ’’Slide Guitar Ride’’.

Objavljeno 21.03.2009.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević