Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Detalji Off DORF programa

Detalji Off DORF programaFestival dokumentarnog rock filma – DORF ’10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do 7. ožujka 2010. u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

Emisija emocija je neformalna strip družina koju čine Dunja Janković (Mali Lošinj, Portland), Irena Jukić-Pranjić (Bjelovar), Matija Pisačić (Sesvete) i Damir Steinfl (Opatija), usmjerena isključivo prema originalnom autorskom stripu. Već godinama poznati strip zaljubljenicima, priredit će izložbu u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i predstaviti svoje noviije radove. Gužvu će iskoristiti i Damir Steinfl, koji će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju zbirku ilustracija pod nazivom „Šala“.

U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom „Vidi Muziku“ predstaviti ekipa s portala Muzika.hr.

U subotu, 07.03. u Vinkovcima će nastupiti Darko Rundek sa Cargo Orkestrom, u Vanilla clubu. Prvo vinkovačko predstavljanje legendarnog autora, frontmena nikad prežaljenih Haustora i kultne ličnosti Novog vala pravi je kulturni događaj i prilika za brojne obožavatelje da uživo poslušaju brojna remek-djela kojima je Rundek zadužio hrvatsku pop-glazbu (Ena, Apokalipso, Uzalud pitaš…).

Uzbudljivi nastupi na najvećim evropskim festivalima, impresivna diskografija i originalna nova faza u Rundekovom stvaralaštvu svrstavaju ovaj nastup u jedan od najiščekivanijih koncerata u zadnje vrijeme u Vinkovcima.

Prilikom boravka u Vinkovcima, bit će organizirana i promocija zbirke „Uhovid“, drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka, objavljene 2009. u izdanju kuće Durieux iz Zagreba.

Na otvorenju u Vinkovcima, poslije projekcije filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o Dr.Feelgood, u caffe baru Marabu, goste će zabaviti DJ Igor Mirković, direktor Motovun film festivala i autor ponajboljih hrvatskih dokumentarnih filmova („Sretno dijete“, „Orbanići unplugged“,„Novo, novo vrijeme“).

Dan poslije, na istom mjestu, u petak, 05.03. nastupa DJ M.I.L.E. iz teama Groodanje.

Gosti u Rijeci imat će priliku 06.03. u Molekuli pogledati nastup sjajnog noise-rock sastava Mandelbrot Set, koji će tom prilikom promovirati svoj novi album.

U Zagrebu će se u predvorju Dokukina posjetiteljima predstaviti akustičnim nastupom Olovni ples i Roberto Vodanović, onima koji prate sve zanimljiviju hrvatsku lo-fi scenu poznatiji kao Čopor.

Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio.
Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders…) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma „Eternal Children“ i „Low – You may need a murderer“.
David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova Lola Da Musica, koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.
Objavljeno 07.02.2010.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf