Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Detalji Off DORF programa

Detalji Off DORF programaFestival dokumentarnog rock filma – DORF ’10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do 7. ožujka 2010. u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

Emisija emocija je neformalna strip družina koju čine Dunja Janković (Mali Lošinj, Portland), Irena Jukić-Pranjić (Bjelovar), Matija Pisačić (Sesvete) i Damir Steinfl (Opatija), usmjerena isključivo prema originalnom autorskom stripu. Već godinama poznati strip zaljubljenicima, priredit će izložbu u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i predstaviti svoje noviije radove. Gužvu će iskoristiti i Damir Steinfl, koji će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju zbirku ilustracija pod nazivom „Šala“.

U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom „Vidi Muziku“ predstaviti ekipa s portala Muzika.hr.

U subotu, 07.03. u Vinkovcima će nastupiti Darko Rundek sa Cargo Orkestrom, u Vanilla clubu. Prvo vinkovačko predstavljanje legendarnog autora, frontmena nikad prežaljenih Haustora i kultne ličnosti Novog vala pravi je kulturni događaj i prilika za brojne obožavatelje da uživo poslušaju brojna remek-djela kojima je Rundek zadužio hrvatsku pop-glazbu (Ena, Apokalipso, Uzalud pitaš…).

Uzbudljivi nastupi na najvećim evropskim festivalima, impresivna diskografija i originalna nova faza u Rundekovom stvaralaštvu svrstavaju ovaj nastup u jedan od najiščekivanijih koncerata u zadnje vrijeme u Vinkovcima.

Prilikom boravka u Vinkovcima, bit će organizirana i promocija zbirke „Uhovid“, drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka, objavljene 2009. u izdanju kuće Durieux iz Zagreba.

Na otvorenju u Vinkovcima, poslije projekcije filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o Dr.Feelgood, u caffe baru Marabu, goste će zabaviti DJ Igor Mirković, direktor Motovun film festivala i autor ponajboljih hrvatskih dokumentarnih filmova („Sretno dijete“, „Orbanići unplugged“,„Novo, novo vrijeme“).

Dan poslije, na istom mjestu, u petak, 05.03. nastupa DJ M.I.L.E. iz teama Groodanje.

Gosti u Rijeci imat će priliku 06.03. u Molekuli pogledati nastup sjajnog noise-rock sastava Mandelbrot Set, koji će tom prilikom promovirati svoj novi album.

U Zagrebu će se u predvorju Dokukina posjetiteljima predstaviti akustičnim nastupom Olovni ples i Roberto Vodanović, onima koji prate sve zanimljiviju hrvatsku lo-fi scenu poznatiji kao Čopor.

Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio.
Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders…) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma „Eternal Children“ i „Low – You may need a murderer“.
David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova Lola Da Musica, koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.
Objavljeno 07.02.2010.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)