Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dječaci opjevali kamiondžije

Drugi singl zagrebačko splitskog kolektiva Dječaci pjesma je “Kamiondžije”. Nakon pamtljivog predstavljanja prihvaćenim singlom “Kralj ribara” koji je uz izvrstan fellinijevski video spot lansirao Dječake u prvu ligu onih od kojih se očekuje debi album godine, Dječaci nastavljaju frontalnim udarima. “Kralj Ribara” je bio “play of the day i kick of the week” mnoštva radio i TV postaja koje podržavaju modernu glazbu i čiji su urednici/novinari prepoznali sadržajni otponac na stilove Beastie Boysa, The Beat Fleeta i The Streetsa a ka Mikea Skinnera u dosadašnjem djelovanju Dječaka.

Mister Beba iz Dječaka govori o novom singlu: „Kamiondžije” je pjesma o modernim junacima osamljenosti. Oni su, kao i mi, usamljeni jahači. Zaslužuju da imaju svoju pjesmu, pa smo je i napravili. U pjesmi svaki dječak utjelovljuje jednog kamiondžiju i priča svoj život. Pokušali smo to učiniti najrealnije moguće, a na kamiondžijama ostaje da kažu jesmo li uspjeli u tome.”

Uz pjesmu “Kamiondžije”, njihova izdavačka kuća objavljuje drugi promotivni extended play od šest pjesama u kojima pokušavaju predstaviti svu raskoš ovih Dječaka.

Objavljeno 21.02.2008.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave