Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dječak iz vode napokon u Hrvatskoj

IBS-ova biblioteka Knjigafon objavila je djelo ”Dečak iz vode”, kultnu knjigu bogatu detaljnom kronološkom obradom karijere Milana Mladenovića, njegovim pjesmama i fotografijama. Ono što je posebno u knjizi je toplina kojom zrači, prisnost koja izlazi iz riječiju pjesama, a ovo posljednje izdanje dopunjeno je s dva nova intervjua, pjesmama iz Milanovih đačkih dana te s još nekoliko fotografija novijeg datuma.

Prema riječima poznatog beogradskog novinara Petra Lukovića, knjiga je više od puke antologije ili želje da se u pisanom obliku sačuva djelo čovjeka koji je godinama bio jedan od arhetipova YU rocka: ”Naime, značaj ovih pjesama, njihova tekstura, vanvremenska distanca u odnosu na suvremenu aktualnost, kao i saznanje da se na ovaj način svaka pjesma iščitava drukčije, čine da ”ova knjiga postane r’n’r kronika u izvornom značenju kao pobuna svijesti, otpora mediokritetu i pravu na svoje mišljenje. One su dragocjeni poetski dokument, putokaz i portret čovjeka koji nije pristao na ravnodušnost”, kaže Luković.

Knjiga ”Dečak iz vode” iz IBS-ove biblioteke Knjigafon može se naručiti putem e-maila knjige@ibs.com.hr, a cijena iznosi 100 kuna.

Objavljeno 22.12.2006.

Vremeplov

KUD Idijoti nekad i sada? Danas su nam honorari veći i u bekstejdžu ima više piva...
Sale Veruda (KUD Idijoti)