Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Do novog albuma slušajte ”R.E.M. Live”

Iako su nekoć tvrdili da nikada neće objaviti live album kao i mnogi drugi prije i poslije njih promijenili su mišljenje. Ovih je dana u CD shopove stigao ˝R.E.M. Live˝. 2 CD+DVD dokumentiraju koncert u Dublinu u kojem su u veljači 2005. dovršavali turneju ˝Around the Sun˝- dva sata audio i dva sata video zapisa.

Sredinom listopada 2007. R.E.M. su prvi puta u 27-godišnjoj karijeri objavili službeni CD/DVD live album. Naslovljeno ˝R.E.M. Live˝, audio i vizualno izdanje s ukupno 22 pjesme predstavlja pjevača Michaela Stipea, gitarista Petera Bucka i basista Mikea Millsa u najdinamičnijem izdanju tijekom koncerta u Point Theatreu u Dublinu.

˝R.E.M. Live˝ je satkan od mnogih pjesama i hitova skinutih sa studijskih ploča ˝(Don’t Go Back To) Rockville˝ koju je otpjevao Mike Mills (Reckoning, 1984.), ˝The One I Love˝ (Document, 1987), ˝Orange Crush˝ (Green, 1988.), ˝Losing My Religion (Out of Time, 1991.), ˝Everybody Hurts˝ i ˝Man on the Moon˝ (Automatic for the People, 1992), ˝Ascent of Man˝ (Around the Sun, 2004).

R.E.M. su jedan od najprodavanijih i od kritičara najomiljenihih rock bendova, višestruki dobitnici Grammyja, u ožujku 2007. su primljeni u Rock and Roll Hall of Fame, a trenutno u Dublinu dovršavaju svoj 14. studijski album. Društvo im radi producent Jacknife Lee (U2, Snow Patrol). Novi album bit će objavljen tijekom sljedeće godine.

Nakon njihova petonoćnog showa u ožujku u Dublinu, u Olympia Theatreu, tijekom kojeg su izveli i sasvim nove pjesme, one koje će činiti novi album, recenzije su rekle “at least five bona fide future classics” (Mojo magazine) i ”It’s a thrill watching a great band rediscover its mojo” (Q magazine).

Možemo zaključiti kako je ˝R.E.M. Live˝, sklopljen od eventualnih budućih i prijašnjih klasika, zagrijavanje za ono što dolazi 2008. godine.

Objavljeno 23.10.2007.

Vremeplov

Nisam baš želio slavu. Htio sam biti odličan u tome što radim.
Ray Charles