Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF ’10 – Nove informacije

DORF ’10 – Nove informacijeFestival dokumentarnog rock filma – DORF od 4. do 7. ožujka 2010. u 3 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima Dokukinu Croatia Zagreb i Art-kinu Croatia u Rijeci/Uz projekcije filmova – koncerti, izložbe stripova, fotografija, promocije knjiga.

VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’10 održati će se od 4. do 7. ožujka 2010., po prvi put istovremeno, u 3 grada: u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Na otvorenju u Vinkovcima 04.03. poslije predstavljanja stripova „Emisija emocija“, gosti će imati prigodu kušati sjajna vina PZ „TRS“ iz Iloka.
Iste večeri na programu je premijerna hrvatska projekcija najnovijeg filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o legendarnom bandu Dr.Feelgood. Radi se o završnom filmu iz Templeove trilogije o britanskoj glazbi 70-ih (nakon filmova o Sex Pistols i Joe Strummeru), u prepoznatljivom stilu kojim je Temple i osvojio brojnu publiku i kritičare za sve ove godine.

Pobjednički film ovogodišnjeg DORFa izabrat će tročlani žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić.
Također, publika u Rijeci izabrat će svog pobjednika, direktnim glasovanjem u kinu.

U Rijeci 25.02. u 20 sati otvaranjem izložbe fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr u atriju Art-kina Croatia započinje niz zanimljivih DORF događanja. Pozivamo sve na otvorenje i, naravno, pratite ostale informacije o ovogodišnjem DORFu.
Više detalja o programu u Rijeci pogledajte na http://dorf-rijeka2010.blogspot.com/.

Ulaznice za koncert Darka Rundeka&Cargo Orkestra su u pretprodaji po cijeni 70 kn u Videoklubu Charlie u Vinkovcima, a na dan koncerta cijena je 90 kn.

HŽ Putnički prijevoz d.o.o. su i ove godine omogućili poseban popust od 40% na cijenu povratne karte. Obavezno ih ovjerite na Info štandu i iskoristite izvrstan popust za dolazak u Vinkovce.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Pratite emisije na Radiju VFM, HR-Vukovar, Novom radiju, CMC, čitajte na Muzika.hr i drugim portalima, pratite nas na Facebooku i Twitteru i osvojite brojne nagrade.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Objavljeno 27.02.2010.

Vremeplov

Kulturni identitet Rijeke nekad i sad očituje se po rock and rollu i subkulturi mladih.
Matko Botić, riječki kazališni dramaturg i glazbenik