Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Eddie Vedder autor soundtracka američke ”divljine”

Eddie Vedder, lider legendarne grupe Pearl Jam, sudjelovao je u stvaranju filmske adaptacije književnog bestsellera ’Into The Wild’, američkog pisca Jona Krekauera. Knjiga je objavljena 1996. i postigla je velike uspjehe u svijetu. Vedder je, naravno, sudjelovao u ’glazbenom dijelu’ – kao autor kompletnog soundtracka. Premijere filma zakazane su za 21. rujan u New Yorku i Los Angelesu, a nakon toga, početkom studenog film će se pojaviti u europskim kinima. Radnja filma prati život mladog i ’idealistički’ raspoloženog Christophera McCandlessa (Emile Hirsch) koji u jednom trenutku svog života odlučuje ’prekinuti sa svojim dosadašnjim životom’ i napustiti većinu svojih ’materijalnih dobara’ – te početi živjeti u ljepotama prirode i divljini Aljaske.

Nakon teških trenutaka u samom početku, Christopher uspijeva ponovo organizirati svoj život i uživati u istinskoj, ničime opterećenoj slobodi. Priča je temeljena na istinitom događaju, s manjim ’uljepšavanjima’. Scenarij i režiju potpisuje glumac i redatelj Sean Penn, a zapaženu ulogu u filmu ostvario je i Vince Vaughn.

SonyBMG/J Records će tim povodom krajem rujna objaviti ovaj soundtrack album, koji će po prvi puta predstaviti Veddera kao samostalnog autora, potpuno ’nezavisnog’ od matične grupe Pearl Jam. Prvi singl bit će pjesma ’Hard Sun’, a postoje veliki izgledi da barem dio promotivnih aktivnosti Eddie, Sean Penn, Jon Krekauer i Emile Hirsch realiziraju zajedno. U dio promotivnih aktivnosti uključen je i američki Starbucks.

Objavljeno 17.08.2007.

Vremeplov

Nakon tišine, ono što najbolje izražava neizrecivo je - glazba.
Aldous Huxley