Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Eddie Vedder osvojio ”Zlatni globus”

Kao što vam je najvjerojatnije poznato Eddie Vedder, lider kultne grupe Pearl Jam, sudjelovao je u stvaranju filmske adaptacije književnog bestsellera ’Into The Wild’, američkog pisca Jona Krekauera. Koliko je zapravo Eddie i ovaj put ’dobro obavio posao’ najbolje svjedoči činjenica da je na dodjeli ugledne nagrade ’Zlatni globus’ Vedder nagrađen u kategoriji ’Golden Globe - Best Original Song From A Motion Picture ’ za pjesmu ’Guaranteed’ sa soundtracka ’Into the Wild’.

Knjiga koja je poslužila kao osnova za snimanje filma objavljena je 1996. godine i postigla je velike uspjehe diljem svijeta. Vedder je, naravno, sudjelovao u ’glazbenom dijelu’ – kao autor kompletnog soundtracka! Radnja filma prati život mladog i ’idealistički’ raspoloženog Christophera McCandlessa (Emile Hirsch) koji u jednom trenutku svog života odlučuje ’prekinuti sa svojim dosadašnjim životom’ i napustiti većinu svojih ’materijalnih dobara’ – te početi živjeti u ljepotama prirode i divljini Aljaske.

Nakon početnih teških trenutaka, Christopher uspijeva ponovo organizirati svoj život i uživati u istinskoj, ničime opterećenoj slobodi. Priča je u svom najvećem dijelu temeljena na istinitom događaju, s manjim ’uljepšavanjima’. Scenarij i režiju potpisuje glumac i redatelj Sean Penn, a zapaženu ulogu u filmu ostvario je i Vince Vaughn.

Ovaj soundtrack album, koji se na neki način može smatrati zapravo i prvim Vedderovim solo albumom, po prvi je puta predstavio Veddera kao samostalnog autora, potpuno ’nezavisnog’ od matične grupe Pearl Jam. Prema posljednjim informacijama članovi grupe Pearl Jam oduševljeni su Eddijevim uspjehom i ’inzistiraju’ da Pearl Jam počne s radom na slijedećem studijskom albumu.

Objavljeno 21.01.2008.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)