Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Einsturzende Neubauten u Zagrebu 15. travnja

Nakon fenomenalnog koncereta prije četiri godine ponovo u Zagreb dolazi jedan od najutjecajnijih i najinventivnijih europskih alternativnih bendova svih vremena, bend koji je bijes, krik, očaj i otuđenost najuvjerljivije prenio u rock glazbu, stvorivši jednu od najuzbudljivijih glazbenih avantura.

URK Močvara u suradnji s Goethe-Institut Kroatien predstavlja kultnu njemačku grupu Einstürzende Neubauten u utorak, 15. travnja u 21:30 sati u zagrebačkoj Velikoj dvorani Jedinstva.

Einstürzende Neubauten su kao performans art kolektiv osnovali 1980. godine u Berlinu Blixa Bargeld i Amerikanac N.U. Unruh, koji su kao duo između ostalog imali i naizgled neobjašnjiv nastup na berlinskom autoputu, gdje su polugoli lupali po konstrukciji nadvožnjaka. Einstürzende Neubauten, čije ime u prijevodu znači “novogradnja koja se ruši”, ubrzo povećavaju broj članova te pronalaze svoj način sviranja, koristeći uz uobičajene instrumente i instrumente koje sami stvaraju - razne objekte i konstrukcije od metala te drugi metalni otpad, koji uz pomoć elektroničkih pomagala i alata postaju njihov zaštitni znak i savršeno sredstvo za stvaranje glazbe, koju su neki nazivali industrijskim rockom, što samo djelomično opisuje njihov rad.

Objavljeno 03.04.2008.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette