Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elton John uskoro u Beogradu

Elton John uskoro u BeograduPopularni umjetnik Elton John nastupiti će 03. 06. 2010. u Beogradskoj areni, koja i organizira ovaj koncertni spektakl! Koncert počinje u 21:00.

Elton John rođen je 25. 03. 1947. godine u Velikoj Britaniji. Bio je veoma talentiran pijanist i dobio stipendiju Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gdje je upoznao brojne buduće suradnike.

Njegovi prvi nastupi bili su u bendu ”Bluesology”, koji je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernijem Taupinom, osniva novu grupu i izdaje album ”Empty Sky”. Novi duet je na top-listama u Americi bio odmah nakon Beatlesa.

Vrhunac karijere John je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, kada je dobio svoju zvijezdu u holivudskoj ulici slavnih i kada je sa John Lenonom snimio duet.

Godine 1978. počinje nastupati solo i postaje prvi ”zapadni” pjevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u.

90-ih godina vraća se na scenu i veliki uspijeh bilježi muzikom za animirani film ”Kralj lavova” za koju je dobio Oskara.

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pjesama na broju 1 mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oscar, Grammy, Tony i Zlatni globus.
Elton John je postao član Rockenroll holl-a slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE.

Godine 1998. proglašen je od strane magazina ”Billboard” za trećeg najuspješnijeg umjetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Beatlesi i Madonna).

Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I’m Still Standing”, „Don’t Go Breaking My Heart”, ”Nikita”, ”Sacrifice”, ”Goodbye Yellow Brick Road”, ”Sorry Seems To Be The Hardest Word”,...

Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Johna je ”Candle in The Wind”, koju je komponirao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmjenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Diane, s kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

U prodaji su ulaznice po cijenama: 40e, 60e, 70e, 80e i 90e.

Karte se mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mestima: blagajna Beogradske arene, Dom omladine Beograd, knjižara Delfi (SKC) Beograd, Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Objavljeno 29.04.2010.

Vremeplov

Kad sam krenuo u prvi razred, neki ljudi, profesori, su me gledali kao ozbiljnog, inteligentnog mladića, drugi su me gledali kao štetočinu koju treba zabiti u nekakvu tvornicu ili rudnik, pa nek’ ruje za državu.
Goran Bare