Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Emocionalna iskustva Lucinde Williams

U nešto manje od tri desetljeća glazbene karijere Lucinda Williams objavila je tek osam albuma, ali dovoljno impresivnih da joj osiguraju naziv roots-kraljice. Najnoviji „West“, objavljen uoči Valentinova, nastao je pod dojmom dvaju stresnih emocionalnih iskustava: smrti majke (npr. u pjesmama „Mama You Sweet“ i „Fancy Funeral“) i prekida veze (najčešćeg nadahnuća 13 uvrštenih skladbi, od uvodne „Are You Alright“ do središnje, 9-minutne „Wrap My Head Around That“). Zato cijelom pločom prevladavaju tužni i sumorni tonovi, što je čini jednim od najosobnijih dosadašnjih iskaza vodeće američke kantautorice.

Materijal za „West“ snimila je 2005. u demo-verziji s članovima prateće grupe i zatim ga odnijela producentu Halu Willneru (Marianne Faithful, Lou Reed) koji je zadržao njezine odlične, sugestivne vokale, izabrao studijske glazbenike (klavijaturist Bob Burger, violinist Jerry Scheinman, gitaris Doug Pettibone…) te kreirao delikatnu, ponegdje čak ambijentalnu zvučnu sliku, primjerenu ugođaju i intonaciji pjesama s kombinacijom folka, rocka i sveprisutnog osjećaja bluesa.

Tako je izašao ususret želji Lucinde Williams da snimi „zreo, ženstven i istovremeno moderan album“ koji podsjeća na njezine glazbene americana-korijene, zbog čega je „West“ odmah nakon izlaska dočekan s nepritajenim komplimentima.

Objavljeno 23.03.2007.

Vremeplov

Riječi mogu biti vrlo moćne. Mislim da su - teške.
Brian Ferry