Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Eric Clapton & Steve Winwood u Areni Beograd

Eric Clapton & Steve Winwood u Areni BeogradSlavni britanski gitarist Eric Clapton nastupiti će 09. 06. u Beogradskoj Areni koja je i organizator ovog koncerta. Clapton nastupa zajedno sa Steve Winwoodom, starim prijateljem iz benda Blind Faith.

Obojica gitarista, i Clapton i Winwood, imaju veoma ugledne karijere i brojne titule vezane za svoja imena. Njihovi muzički stilovi prvi put su se spojili 1969. godine u bendu Blind Faith, grupi koja je bila pionir u spajanju rock i blues muzike i koja je postigla ogroman uspijeh kako studijskim radom tako i nastupima uživo. Usprkos dobrim ocjenama kritike i publike, grupa je kratko trajala i obuhvatila jedan album i turneju. Od tada su ova dvojica velikana ostali dobri prijatelji. Godine 2008. održali su svoj prvi koncert kao duo, u Madison Square Gardenu, i to poslije skoro 40 godina od posljednjeg zajedničkog nastupa.

Eric Patrick Clapton, rođen 1945. u engleskom gradiću Ripley, postao je dio muzičke povijesti. Na skoro svim top-ljestvicama biran je za jednog od najboljih gitarista svih vremena, a vlasnik je i neobičnog rekorda: jedini je muzičar koji je u rock&roll „Kuću slavnih” primljen čak tri puta, kao solo izvođač i kao član grupa „The Yarbirds” i „Cream”.

Godine 1970. objavio je album „Layla and Other Assorted Love Songs”, s kojega se izdvojio veliki hit „Layla”. Godine 1974. objavljuje drugi solo album „461 Ocean Boulevard” s kojeg se istaknula obrada velikog hita Boba Marlija „I Shot the Sheriff”, a u naredna tri desetljeća objavio je 18 albuma s kojih su se izdvojili brojni hitovi kao što su „Tears In Heaven”, „Wonderful Tonight”, „Cocaine”...

Stephen Lawrence Winwood rođen je 12. 03. 1948. godine u Velikoj Britaniji. On je poznati engleski pjevač, gitarist i kompozitor. Pored solo karijere bio je član brojnih veoma uspješnih grupa: Spencer Davis Group, Traffic, Blind Faith i Go.

Osvojio je nekoliko nagrada Grammy, a 2008. magazin Rolling Stone rangirao ga je na 33. mjesto liste 100 najboljih pjevača na svijetu. Prvo mjesto Billbordove liste singlova dostigao je 1986. godine svojim hitom ”Higher Love”, koji mu je doneo čak dve nagrade Grammy: za najbolji muški vokal i za album godine. S bendom Spencer Davis Group izveo je veoma slušane numere koje su postale klasici: ”Keep On Running”, ”Somebody Help Me”, ”Gimme Some Lovin”.

Ulaznice za koncert ovih legendi u prodaji su po cijenama: 33e, 35e, 40e, 50e i 60e, na sljedećim prodajnim mjestima: blagajna Beogradske arene, SKC - knjižara Delfi, Dom omladine, Eventim, Bilet Servis, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Koncert počinje u 21:00.

Posebna akcija: Prvih tisuću kupaca svakom kupovinom više od jedne ulaznice dobivaju na poklon 1 primjerak knjige: ”Autobiografija” Erica Claptona, samo na blagajni Beogradske arene i u knjižari Delfi (SKC)!

Vremeplov

Glazba je za mene samo glazba. Možeš otići u bilo koji dio svijeta i čuti lijepu glazbu karakterističnu za to područje.
Etienne M’bappe