Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Exilia na festivalu Viva La Pola!

Exilia na festivalu Viva La Pola! Prvi dan sedmog “Viva la Pola!” s ponosom predstavlja i premijerni nastup jednoga od najpoznatijih talijanskih sastava iz svijeta suvremene rock/metal produkcije, popularnu Exiliu.

Riječ je o četveročlanom sastavu koji dolazi iz Milana te kojega predvodi atraktivna vokalistica Masha Mysmane. Exilia je osnovana 1998. godine da bi na pragu novoga milenija (2000. godine) debitirala albumom “Rightside Up” koji je objavljen za “No Disc/Universal”.

2002. Exilia osvaja MTV-jevu nagradu u kategoriji “najboljeg nadolazećeg benda”.

2003. godine Exilia potpisuje za “Gun Records – Sony/BMG” te objavljivanjem albuma “Unleashed” godinu kasnije, kao i hit singla “Stop playing god”, započinje njihova uzlazna putanja kojome dospijevaju na europske top ljestvice, te koji ujedno biva jedan od najprodavanijih singlova jednoga talijanskog izvođača.

2005. izlazi singl “Can’t Break Me Down” sa kojime također postižu veliki uspjeh te koji biva dijelom soundtracka za film ”The Clown”.

2009. godine jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtki za proizvodnju gitarskih pojačala – “Peavey” sa Exiliom potpisuje partnerski ugovor te isto tako njihovom gitaristu Alienu uručuje posebno priznanje za njegov jedinstveni gitarski zvuk.

Diskografska povijest grupe Exilia vezana je uz jedanaest uradaka, od kojih je veći dio objavljen upravo za “Gun Records – Sony/BMG”. Krajem svibnja ove godine, u prodaji se na europskom području našla limitirana edicija njihova najnovijeg albuma “Naked” na kojemu se među ostalim nalazi i akustična verzija hit singla “Stop Playing God”.

U bogatoj koncertnoj karijeri Exilia je u dosadašnjih dvanaest godina zajedno nastupala i pozornicu diljem svijeta dijelila sa bendovima kao što su: Rammstein (sa kojime je 2004. bila na europskoj turneji), HIM, Guano Apes, H-Blockx, Clawfinger, Therapy?, Oomph!, In Extremo, God Forbid, Ill Nino i dr.

Exilia danas djeluje u sastavu: Masha – vokal, Elio Alien - guitara, Privacy - bas i BH- bubanj.
Ne propustite ih u premijernom nastupu u Hrvatskoj, prvoga dana sedmog “Viva La Pola!”.

Objavljeno 05.07.2010.

Vremeplov

Iza određene točke, glazba više nije moja. Vaša je…
Phil Collins