Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Franz Ferdinand najprodavaniji

Franz Ferdinand najprodavanijiProšlotjedna lista najprodavanijih albuma u Hrvatskoj kaže kako je tek objavljen album ’Tonight: Franz Ferdinand’ zabilježio najbrži uzlet na vodeću poziciju. ’Tonight: Franz Ferdinand’ pušten je u opticaj na ’Ponoćnoj prodaji’ u petak 23. 01. na subotu 24. 01. u zagrebačkom Dancing Bear dućanu- čak dva dana prije europskog roka.

I bez obzira na prepucavanja jel ’Tonight..’ dobar ili nije, očito je da Franz Ferdinand među publikom i dalje imaju jako veliki broj poklonika. Među pjesmama koje su privukle toliki broj kupaca su sigurno ’Ulysses’, ’Turn It On’, ’No You Girls’, ’Twilight Omes’, te ’Lucid Dreams’.

Da dečkima iz skupine Franz Ferdinand ide više nego dobro govori i činjenica da se nalaze na popisu za nagradu 2009 Shockwaves NME Awards Big Gig. Škoti će svirati rame uz rame s grupom The Cure koja će nastupiti 26. veljače u londonskoj areni te će svirati punih 90 minuta. Uz ove će bendove također nastupiti i Crstal Castles i White Lies. Nastupit će dan nakon godišnje ceremonije dodjele nagrade Shockwaves NME Awards koja će se održati na brixtonskoj akademiji. The Cure će biti proglašeni ”božanstvenim genijalcima 2009.”

Govoreći o tome kako se uvrstio na program Big Giga, frontmen grupe Franz Ferdinand, Alex Kapranos izjavio je: ”Oduvijek smo ciljali na to da sviramo u milenijskoj palači i predivno je što ćemo dijeliti pozornicu s The Curesima, jednim od najboljih britanskih bendova u zadnjih 30 godina.”

Objavljeno 02.02.2009.

Vremeplov

Nekada je sve bilo puno sporije, puno romantičnije.
Srećko Cuculić, riječki književnik