Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Fun Lovin’ Criminals 31. kolovoza na Špancirfestu

Fun Lovin’ Criminals 31. kolovoza na ŠpancirfestuFun Lovin’ Criminals njujorška je grupa koja već više od 10 godina osvaja publiku svojim jedinstvenim glazbenim izričajem između bluesa i rocka, funka i jazza nastupit će na ovogodišnjem Špancirfestu u Varaždinu zadnjeg dana, točnije u nedjelju 31. kolovoza.

Špancirfest počinje 22. kolovoza a ugostiti će tisuću glumaca, performera, glazbenika, štulaša i akrobata, iz dvadesetak zemalja. Glazbeni dio Špancirfesta ispunit će i Rokken-cho Musumi iz Japana, The Israeli Ethnic Ensemble, The Random Chocolate, Goego i Picigin Bend i Goran Navojec & Go-go swing orchestra.

Fun Lovin’ Criminals jedna su od rijetkih grupa koja nakon svih godina postojanja, svih uspona i padova nije komercijalnu utjehu potražila u jeftinom pop izričaju, već se uporno držala onoga što im ide najbolje i upravo ih zbog toga cijeni veliki broj njihovih štovatelja diljem svijeta.

Ime Fun Lovin’ Criminals veže se uz grad New York i uz frontmana Hueya, koji na svoj šarmantni i karizmatični način u polu-gangsterskom stilu prenosi kroz glazbu svoju ljubav prema ulicama i stanovnicima grada New Yorka. Njujorški trio Fun Lovin’ Criminals svoju su glazbenu karijeru započeli 1993. godine kao techno groupa koju su tada činili samo basist Fast i bubnjar Steve.

Nakon što im se pridružio gitarista i frontman Huey, grupa se okrenula neobičnoj kombinaciji hip-hop i blues ritma i 1995. godine objavili su svoj debi album sa svega četiri pjesme. No već sljedeće godine potpisuju za ozbiljnog izdavača i izlazi njihov album ’Come Find Yourself’ koji im je donio i prvi veliki hit singl ’Scooby Snacks’. Grupa je preko noći postala radijski hit izvođač, a s albuma su skinuti još i singlovi ’Fun Lovin’ Criminal’ i ’King of New York’.

Hvaljeni su od kritike u rodnoj Americi, ali i u Europi, koja je posebno dobro prihvatila njihov sljedeći album ’100% Columbian’. Na tom albumu, Fun Lovin’ Criminals su malo usporili svoj ritam, a glazba je postala pomalo jazzy, melodičnija i dramatičnija.

Nakon toga slijede albumi ’Loco’, ’Welcome to Poppy’s’ i ’Livin’ In The City’ u pravilnoim razmacima od svake dvije godine te izdanje hitova ’Scooby Snacks: The Collection’ i ’Bag of Hits’ te ’A’s, B’s and Rarities’.

Fun Lovin’ Criminals - Love Unlimited

Objavljeno 17.07.2008.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist