Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gatuzo je skrivena zanimljivost zagrebačkog undergrounda

Nakon ljetnog snimanja i jesenske postprodukcije, svega nekoliko dana uoči zime, svjetlo dana je konačno ugledalo žestoko izdanje hrvatskog rocka - album prvijenac zagrebačkog dueta Gatuzo ”Noge/Ruke/Glave”. Kroz cijeli album pršte gitare (Damir Trkulja) i gruvaju bubnjevi (Goran Martinjak) dok je za potrebe standardiziranije zvučne slike albuma dodana samo frekvencijska boja basa.

Tako smo za razliku od njihovog suho produciranog upper low-fi promo maxi singla ”Temelji” iz 2006., danas dobili do detalja dorađenu, ali istovremeno neispeglanu i neušminkanu punokrvnu rock produkciju albuma koja je rezultirala grubom, energičnom i dinamičnom eksplozivnom rock pločom armiranom podsvjesnom ovisnošću o bluesu.

Objavljeno 22.11.2007.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik