Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Genesis, Live Over Europe 2007.

Novi dvostruki live album ’’Live Over Europe 2007’’ grupe Genesis snimljen tijekom njihove mega-uspješne ’’2007 European Turn It On Again’’ turneje, prve nakon 15 godina, na kojoj su zajedno sudjelovali Tony Banks, Phil Collins i Mike Rutherford. U karijeri dugoj 38 godina prodali su preko 130 milijuna ploča, snimili 13 studijskih albuma, odradili 1433 live nastupa pred 14 883 739 ljudi, a posljednji koncert održali su 1992 godine.

U studenome 2006 objavili su vijest koju su njihovi fanovi željno iščekivali – kreću na turneju, prvu nakon 15 godina. Nazvana ’’Turn It On Again’’ turneja se sastojala od 22 koncerta, a započela je u Finskoj 11. lipnja 2007.Na turneji su im se pridružili Chester Thompson (bubnjevi) i Daryl Stuermer (gitara), gledalo ih je 1,4 milijuna obožavatelja, a posljednji koncert održali su u rimskom Circo Massimo pred 500 000 ljudi.

Njihov četvrti live album ’’Live Over Europe 2007’’ iznenađujuća je snimka ove jedinstvene turneje na kojoj je upotrebljen i najveći screen ikada, velik čak 64 metra. Dvostruki CD sadrži izvornu set listu sa svih koncerata. Show opisan kao ’’strastven, energičan, maštovit, briljantan’’ (The Times)...’’uglađeni raskošni pop. Presjek najvećih hitova’’ (Daily Telegraph), sadrži 24 pjesme, najbolje sa svakog nastupa na posljednjoj turneji. Od ’’Mama’’ snimljene u Dusseldorfu, ’’Throw It All away’’ iz Pariza, do 10-minutne ’’Domino’’ izvedene pred pola milijuna ljudi u Rimu, ova live kolekcija reflektira užitak koji bend osjeća svirajući pjesme iz njihova raznolikog i jedinstvenog kataloga.

’’Live Over Europe 2007’’ sniman je na turneji, a producirao ga je i miksao dugogodišnji producent Genesisa Nick Davis. Pjesme su miksane i u 5.1 Surround Soundu, a biti će dostupne i na SACD 2008.

Objavljeno 14.12.2007.

Vremeplov

Otpor prema neprirodnim situacijama zapravo uvijek nosimo u sebi. Čovjek je slobodan kada ima izbora.
Pavica Čabrijan (Paraf), intervju za RiRock.com