Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazbeni dokumentarci s DORF-a i u Zagrebu

Glazbeni dokumentarci s DORF-a i u Zagrebu 23. i 24. siječnja u Kinu zagrebačkog Studentskog centra prikazan je izbor devet najzanimljivijih filmova s vinkovačkog Festivala dokumentarnih glazbenih filmova (DORF).

Prvi dan prikazani su srpski filmovi ”Kad se netko nečem dobrom nada” Brankice Drašković, biografski dokumentarni zapis o dvadeset godina grupe ”Obojeni program”, ”Nevidljiva nacija” Darka Kovačevića, priča o subotičkoj nezavisnoj glazbenoj sceni i ”Da li zaista postoji čovjek koji se zove Žikica Simić” Ivana Andrijanića, posveta jednom od najznačajnijih beogradskih rock novinara.

Isti dan na rasporedu su se našli i hrvatski filmovi ”Oči u magli” Jadranka Pongraca o Zdenku Franjiću, legendarnom osnivaču nezavisne diskografske kuće ”Slušaj najglasnije”, i ”Tri boje revolucije” Silvija Mirošničenka, omnibus s radionice DORF-a, te nizozemski ”NEformat” Jana Kuipera o tri moskovske ”underground” grupe.

Idući dan prikazani su hrvatski filmovi ”Kad muzičari šokiraju” Dubravka Jagatića, prikaz najprovokativnijih poteza kojima su glazbenici šokirali javnost, američki ”Unknown Passage” Jasona Summersa i Kate Fix, priča o jednoj od najvećih američkih garage punk grupa ”Dead Moon” te nizozemski ”The Breeders - Real Deal” Paula Van Olsena, o istoimenoj grupi Kim Deal, basistice ”Pixiesa”.

Festival dokumentarnih glazbenih filmova, regionalni uvid u žanr glazbenog dokumentarnog filma, utemeljen je 2007. Treći DORF održat će se od 5. do 8. ožujka u Vinkovcima i Županji, s glazbenim dokumentarcima iz deset zemalja.

Objavljeno 25.01.2009.

Vremeplov

Privučeš lijepo pažnju i postaneš moderan i ako zadržiš dobru poziciju ti si maltene taj koji diktira modu ostalima.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)