Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glen Campbell na novom albumu obradio rock hitove mlađih kolega

Glen Campbell na novom albumu obradio rock hitove mlađih kolegaPop i country pjevač Glen Campbell, svojim novim studijskim albumom ’’Meet Glen Campbell’’ vratio se pod okrilje svoje dugogodišne izdavačke kuće - Capitol Records / EMI.

U pet desetljeća dugoj karijeri, Glen Campbell vladao je top ljestvicama i postigao platinastu nakladu sa svojim pop/country hitovima o životu, ljubavi, radu i boli.

Bistrim i emotivnim vokalnim i gitarističkim aranžmanom, Glen je starim i suvremenim pjesmama prepjevanim na albumu ’’Meet Glen Campbell’’ udahnuo novi život. Kao utjecajan pjevač i gitarista Campbell je pjesme koje su ga osobno inspirirale i pokrenule, oblikovao u emotivno nabijene vlastite verzije.

Između ostalih album donosi: Travis ’’Sing’’ skupine Travis, ’’Angel Dream’’ i ’’Walls’’ Toma Pettya, ’’Sadly Beautiful’’ The Replacementsa, klasik skupine U2 ’’All I Want Is You’’, ’’Jesus’’ The Velvet Undergrounda, ’’These Days’’ Jacksona Browna, Green Day hit ’’Good Riddance (Time of Your Life)’’ i druge.

Pjesme na albumu napisali su drugi, ali oblikujući ih, Glen ih je učinio svojima pozdravljajući opetovano njegove muzike. Album je sniman u Recording i Jim Henson studiju u Los Angelesu, a produkciju potpisuje Julian Raymond (Rosanne Cash, Fastball, Shawn Mullis, Wallflowers) čiji se dugogodišnji san ovom suradnjom napokon ostvario. Slušam Glena od svoje devete godine - rekao je Julian. Koproducent je Howard Willing, a u studiju su im se pridružile i mnoge rock i alt-country glazbene zvijezde kao što su Robin Zandera (Cheap Trick), Roger Joseph Manning Jr. i Jason Faulknera (Jellyfish) i Chris Chaney (Jane’s Addiction). Toplom obiteljskom tonu na ploči doprinjeli su Campbellovi sinovi i kćeri otpjevavši, ako i do sada, back vokale.

’’Meet Glen Campbell’’ novo je poglavlje 50-godišnje karijere voljene američke glazbene ikone.

Objavljeno 03.10.2008.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)