Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’Gourmet Unplugged Night’ - Neograničena večer užitaka

’Gourmet Unplugged Night’ - Neograničena večer užitakaDanas u utorak 20.04.2010. godine u Klubu Gastronomada (Jurišićevoj 1, Zagreb) možete sudjelovati u prvom u nizu utoraka nazvanih ’Gourmet Unplugged Nights’ s naoko jednostavnom idejom - na istom mjestu u jedinstvenu cjelinu zaokružiti ugođaj za uho i nepce.

Ovog, prvog utorka od 20 sati bit će predstavljena posebna priča - Gypsy Jazz u liku i djelu Live koncerta Damira Kukuruzovića i njegovog kvarteta, uz obilno napunjen stol BBQ pričom: spare ribs, chicken wings, baked potato with sweat cream, onion rings...

Gypsy jazz, poznat i kao Gypsy swing, startao je tridesetih godina prošlog stoljeća pod idejom gitarista, francuskog roma Jean Baptistea ”Djanga” Reinhardta. Originalno nastao u Francuskoj, u kojoj je Django muzicirao, i danas se najviše zadržao u Parizu u popularnim tzv. Musette ansamblima. Osim činjenice da je izvođenje ovog oblika jazz-swinga izrazito kompliciran za izradu bilo kakvih notnih zapisa (utoliko više što su originalni kreatori slabo poznavali notne zapise), lijepa je vijest da je slušnost ove glazbe takva da malo koja noga ispod stola ne drži ritam s bendom... Damir Kukuruzović jedini se na ovim prostorima upustio u poigravanje s ovim
glazbenim pravcem.

Rezervacije Ograničenog broja stolaca osobno u Klubu Gastronomada ili na telefon Kluba 4820 200 (telefonske rezervacije čuvaju se na ulazu do 20:15).

Cijena neograničenog buffet jela, neograničenog Stella piva i live svirke

Gypsy jazz kvarteta okruglih 195,00 kn po osobi.

Objavljeno 20.04.2010.

Vremeplov

Po meni, jedna od osnovnih zadaća umjetnosti je, osim interpretacije svijeta koji nas okružuje, to da ostaviš nekakav trag u prostoru i vremenu - trag u beskraju.
Markovski, intervju za RiRock.com