Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Groove Armada i Air nastupaju u Zagrebu

Premijerni nastupi poznatih svjetskih bendova Groove Armada i Air o kojima se već nekoliko mjeseci govori u Hrvatskoj na radost mnogih nisu samo pusta obećanja – potvrđeno je kako će Groove Armada u srijedu 11. srpnja nastupiti na zagrebačkoj Šalati, gdje u petak 20. srpnja stiže i francuski Air. Cijena ulaznice za oba koncerta iznosi 220 kuna.

Groove Armadu čine Andy Cato i Tom Findlay iz Cambridgea koji su karijeru započeli 1997. godine poznatom down tempo pjesmom ’At The River’ i prvim albumom ’Northern Star’ iz 1998. godine. Dvojac se proslavio godinu kasnije kada objavljuje i singl ’I see you Baby’ koja je širem krugu slušatelja poznatija u verziji Fatboy Slima.

Skupinu Air proslavio je pak cijeli niz hitova od ’Sexy Boy’ do ’Kelly Watch The Stars’, a također je čine dva ambiciozna glazbenika Nicolas Godin i Jean-Benoit Dunckel koji na glazbenoj sceni djeluju od sredine 90-tih. Iako grupu neki svrstavaju u žanr chill out elektronike, a neki u okvire popa, činjenica je da se u svom dugogodišnjem radu Air osvrtao na različite glazbenike te eksperimentirao s raznovrsnim glazbenim stilovima. Inače, imenu Air često se dodaje i nastavak ’French Band’.

Objavljeno 10.07.2007.

Vremeplov

Gotovo svaka vrsta popularne glazbe ima svoj etički, a ne samo estetski sklop, jer tekstovi pjesama, pojavnost izvođača, njihov svjetonazor, statusni simboli, mjesta na koja izlaze i moralni kodeks često su jednako bitni koliko i sama glazba.
Aleksandar Dragaš, novinar i rock kritičar