Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Guns N’ Roses napokon završili ”Chinese Democracy”

Iako su na njemu radili 14 godina, bezbroj ga puta najavljivali pa se sami demantirali Guns N’ Roses predvođeni Axl W. Roseom su napokon uspjeli završiti novi album ”Chinese Democracy”. Konačan završetak albuma potvrdila je službenom izjavom i diskografska kuća Geffen Records, koja trenutno pregovara s Axlom oko honorara i cijene promotivnih aktivnosti.

”Chinese Democracy” stvaran je bez originalnih članova Slasha i Duffa McKagana (koji su napravili uspješan bend Velvet Revolver), a predviđa se da bi ukupna cijena albuma, što uključuje produciranje i ostale aktivnosti, bila nevjerojatnih 13 milijuna dolara. Na internet su početkom 2006. godine ipak nelegalno dospjele neke nove mp3 pjesme - radi se o naslovima ”The Blues”, ”I.R.S.”,”Catcher in the Rye”, ”Better” i ”There Was A Time”.

U svibnju 2006. godine nova formacija Gunsa je odradila europsku turneju, koja je trajala do srpnja, a u ta tri mjeseca grupa je nastupala pred više od 700.000 posjetitelja, mada se utisci bilo dosta blagi u odnosu na ”pravu” postavu ove nekada iznimno popularne hard rock grupe.

Guns N’ Roses kalifornijski je ”produkt” koji su u Los Angelesu u lipnju 1985. godine osnovali pjevač William Axl Rose, gitaristi Traci Guns i Izzy Stradlin, basist Ole Beich (kojega je ubrzo zamijenio Duff McKagan) i bubnjar Rob Gardner. Ime benda nastalo je spajanjem dvaju sastava iz kojih su originalni članovi došli - Hollywood Rose i L.A. Guns. Bend je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina svojom glazbom, koja je bila mješavina rocka, bluesa, punka, glam rocka i heavy metala, nekoliko uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, kao i skandalima i tučnjavama, osvojio nevjerojatnu svjetsku popularnost.

Dalekog 17. srpnja 1993. nakon gotovo tri godine i više od 200 nastupa veliki koncert u Buenos Airesu bio je i posljednji zajednički nastup najuspješnije postave Guns N’ Rosesa. Danas je Axl Rose jedini preostali član izvornih Gunsa, a s nevjerojatnim odugovlačenjem oko novog albuma, najduže rađenim u povijesti pop glazbe, Rose je dobrano izgubio kredibilitet koji su Gunsi stekli na samom vrhuncu slave odličnim dvostrukim albumom ”Use Your Illusion”.

Ostaje još samo da vidimo što je ustvari ostalo od Axla i njegovog prava na ime Guns N’ Roses kada krajem ovog ljeta Geffen pošalje ”Chinese Democracy” u CD shopove. Tko zna? Ipak taj uvrnuti tip iz Los Angelesa autorski potpisuje neke od najvećih klasika rock glazbe.

Guns N’ Roses - Sweet Child O’Mine

Objavljeno 11.04.2008.

Vremeplov

Sve je u rukama. Da bi ste dobili zvuk koji želite, morate točno znati gdje dodirnuti žice i točno koliki pritisak upotrebiti. Morate naučiti to osjetiti. U tom slučaju bas govori.
Jaco Pastorius