Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gustafi - ”Budi moj brod”

Gustafi - ”Budi moj brod”Gustafi kao i svake godine u ovo doba iznimno su aktivni! Uz konstantu koncertnu aktivnost, (02.06. raspametili trosatnim koncertom splitsku publiku u O’Hari a 06.06. svirali su u Rijeci na trsatskoj Gradini), našli su vremena i za premiksavanje novog singla s album ”Chupacabra” i pustili ga u eter 22.06.2010. uoči nastupa na INmusic festivalu.

Djelomično nezadovoljni finalnim snimkom pjesme ”Budi moj brod”, za koju su u procesu stvaranja smatrali da će biti najjači adut albuma a možda i pilot singl, no kako to zna biti u procesu stvaranja negdje je nešto skrenulo, pogubilo se.. uglavnom, ekipa je odlučila krenuti ponovo u Studio RSL u Novo Mesto i remiksirati snimak još jednom.

Nestašni kao i uvijek, usput su odlučili i snimiti neke nove dionice, tako da je na kraju umjesto remiksa nastao novi snimak koji je masteriziran u Njemačkoj, u studiju 24-96 Mastering kod majstora Robina Schmidta.

Produkciju nove verzije vodio je duo Edi Maružin i Tomaž Maras Mot. Postava koja je snimila novu verziju je, uz Edija, Čedo Mošnja (bubanj), Vlado Maružin (gitara), Dino Kalčić (bas), Barbara Munjas (vokal), Edin Pecman (harmonika), Romano Hantih (tuba), te Boris Mohorić, Alen Bernobić i Nikola Bernobić (trube).

Ovih dana Gustafi snimaju i obradu pjesme ”Il primo bicchiere di vino” Sergia Endriga za kompilacijski album posvećen ovom poznatom puležanu koji bi se uskoro trebao zgotoviti u produkciji Edija Cukerića.

Usput recimo i da je njihov prvi singl sa Chupacabre ”Sanjati ćemo žuto” prošli tjedan bio spot tjedna na francuskom siteu Rock the Balkans.

Poklapa se to s njihovom dvanaesterodnevnom turnejom po Sardiniji, Italiji i Francuskoj na koju kreću 13.07. Turneju imaju u planu i videodokumentirati (kao mogući izbor režisera tog dokumentarca spominje se stari suradnik Radisav Jovanov Gonzo) a to bi trebao biti dodatak njihovom dugo očekivanom live DVD-u i CD-u, čija glavnina bi bila snimak koncerta za Martinje 2008. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U tijeku su i pripreme za tu turneju, a osim nje tijekom ljeta svirat će uzduž i poprijeko Hrvatske - zasad je bukirano 30-ak koncerata. Početkom rujna trebali bi imati i dva koncerta u Munchenu.

Objavljeno 26.06.2010.

Vremeplov

Danas svatko piše, novinari su priglupi, nemaju podloge, nisu educirani, mediji zatupljuju ljude. Let 3 je tu da lupanjem kurca po čelu krijepi i osvješćuje napaćeni narod. To nam uspijeva i zato se tome veselimo.
Damir Martinović Mrle (Let3)