Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Helmet u ponedjeljak 30. lipnja u Zagrebu

Helmet u ponedjeljak 30. lipnja u ZagrebuHelmet, jedan od najznačajnijih alternativnih bandova američke rock scene vraća se u Europu krajem ovog mjeseca na kratku i ekskluzivnu turneju. Band koji nikada još nije svirao na ovim prostorima, a i ovaj koncert biti će jedini na području bivše Jugoslavije na ovoj turneji, vraća se na Europske pozornice predvođen karizmatičnim frontmanom Page Hamiltonom. U ponedjeljak 30. lipnja Helmet će iza 21 sata zasvirati na pozornici zagrebačkog kluba Pauk.

Dane najveće slave Helmet su dohvatili sredinom 90-ih platinastim tiražama albuma „In the meantime“ i „Betty“, kada su na top ljestvicama stajali odmah iza predvodnika žanra kao što su Faith No More i Rage Against The Machine. Njihovu glazbu mediji su karakterizirali tada kao newyorkški hard core i crossover, no s ubacivanjima primjesa noisea, jazza i ostalih slobodnijih formi, Helmet su ubrzo stekli kultni status i izvan krugova štovatelja žestokog zvuka.

S godinama su se razvili u punokrvni alternativni band, koji je do danas prodao u svijetu više od 3 milijuna albuma, a utjecali su na gotovo svaki band koji svoje korijene vuče iz crossover glazbe. Tako Helmete kao svoj direktan i najveći utjecan između ostalih navode i mainstream izvođači poput Limp Bizkit, Linkin Park, My Chemical Romance, Korn, System Of A Down i ostali bendovi koji su vladali rock top listama unazad nekoliko godina.

Page Hamilton kroz godine je povremeno „odmarao“ Helmet radeći na velikom nizu projekata s ostalim velikim glazbenicima, pa je tako upisao suradnje sa članovima bandova Tool, Pantera, Nine Inch Nails, a sa svojim side projektom Ghandi bio je pozvan i da kao predgrupa nastupe na turneji David Bowiea.

New York Times prozvao je Helmet jednim od najutjecajnijih bandova 90-ih godina, te prvim bandom koji je pomirio indie rock i metal glazbu, te konačno pokidao sve granice između spomenutih žanrova.

Osim Zagreba, na ovoj turneji u ovom dijelu Europe Helmet će svirati još samo u Budimpešti i Beču, što će svakako u Zagreb privući dio publike iz okolnih zemalja, koja do sada nije imala prilike uživo pogledati Helmet.

Karte za koncert skupine Helmet u Zagrebu 30. lipnja u prodaji su u Zagrebu; prodajna mjesta Dirty Old Shop u Tratinskoj, Dancing Bear u Gundulićevoj, Dallas shop u Masarykovoj i Zagorka u Importanne centru, dok se u Rijeci ulaznice mogu nabaviti u Dallas Shopu. Pretprodajna cijena ulaznica je 100 kn, dok su na dan koncerta 120 kn. Kao predgrupa će na koncertu nastupiti zagrebački band Good Day To Die.

Objavljeno 23.06.2008.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis