Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hendrixa ubio njegov menadžer

Hendrixa ubio njegov menadžer Jimi Hendrix pronađen je mrtav u sobi hotela Samarkand u Londonu. Iako je tada obdukcijom utvrđeno da je se ugušio vlastitom bljuvotinom danas stvari izgledaju bitno drugačije.

James ’Tappy’ Wright, roadie Jimija Hendrixsa, napisao je knjigu ”Rock Roadie” u kojoj priznaje kako mu je Hendrixov menadžer godinu dana nakon smrti ovog virtuoza pijan priznao kako je upravo on kriv za Hendrixovu smrt.

Wright objašnjava kako je Hendrix počeo ozbiljno razmišljati da zamijeni svog dotadašnjeg menadžera što Michaelu Jefferyju nikako nije odgovaralo.

Godinu dana nakon što su Hendrixa pronašli u sobi londonskog hotela Smarakand kako beživotno leži u vlastitoj bljuvotini, Wright se napio s Hendrixovim menadžerom Jefferyjem koji mu se tada otvorio i priznao:

’’Na dan kada je Jimi umro bio sam u Londonu s nekim starim prijateljima. Otišli smo do hotelske sobe i nagurali mu šaku tableta u usta, a zatim izlili bocu vina u grkljan. Morao sam to učiniti. Jimi mi je više vrijedio mrtav nego živ. Taj kurvin sin me htio napustiti. Da sam izgubio njega, izgubio bih sve’’.

Kao jedini korisnik Hendrixove police osiguranja Jeffrey je unovčio dva milijuna dolara ii time si osigurao budućnost.

Potvrda ove šokantne priče je i izvješće doktora koji je pokušao oživjeti Hendrixa u bolnici. Naime, doktor John Bannister ustanovio je da se Jimi doslovno utopio u crnom vinu, no sumnjiva mu je bila činjenica što mu je razina alkohola u krvi bila iznimno niska.

Što se uistinu dogodilo u sobi londonskog hotela Smarakand teško ćemo saznati od Jeffreya jer je poginuo u avionskoj nesreći 1973. godine, tri godine nakon smrti Jimija Hendrixa.

Jimi Hendrix - Royal Albert hall - Rock me Baby(1969)

Objavljeno 01.06.2009.

Vremeplov

S jedne strane riječka scena je vrlo živahna, ali s druge i vrlo alternativna i samodostatna... Mislim da tajna riječkog rocka leži u otvorenosti grada za sve stilove.
Vava Simčić