Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hladno Pivo upisalo ”Knjigu žalbe”

Napokon je jasno na što je upućivala kampanja prije izlaska albuma ”Upišite se u knjigu žalbe 15.3.07” koja je plasirana 10 dana prije objave naziva albuma.

Na potpisivanju i promotivnoj prodaji albuma u zagrebačkom Profil Megastoreu novog albuma Hladnog piva pod nazivom ”Knjiga žalbe” se tražio album više. Točno na minutu izlaska albuma, 15.03. u 00:01, mnogobrojni fanovi koji su pred Profilom čekali od 23:00, požurili su po svoj primjerak albuma kako ne bi ostali bez bogato opremljenog limitiranog izdanja koji je tiskan u 7500 primjeraka. Nakon što se ta količina proda limited izdanje više neće biti pušten u prodaju. Osim što se album mogao kupiti po posebnoj cijeni, bend je bio na raspolaganju za potpisivanje albuma, plakata a prvih pedeset sretnika kući je otišlo i sa svojim primjerkom HP majice. Gužva koja se u centru stvorila radi dotičnog događaja još je jedna potvrda da se album čekao s velikim nestrpljenjem.

Poneseni uspjehom bend je oduševljeno izjavio: ”Iskreno, ni u najluđim snovima i predviđanjima, nismo očekivali da će u ponoć usred radnog tjedna biti ovoliko ljudi. Drago nam je da je direktor prodaje Menarta morao otići po drugi kontigent cedeova za prodaju! Zahvaljujemo se svim fanovima na podršci. Vjerujemo da ćemo ispuniti njihova očekivanja”.

Album je stvaran na nekoliko lokacija, od Like prošlog ljeta, do neizbježnog Strmca pored Samobora, gdje je Danyken, doveo miks albuma do savršenstva. Po prvi put mastering za album Hladnog piva napravljen je u Americi, Memphis, Tennessee, točnije potpisuje ga Brad Blackwood, poznat po suradnji sa teksaškim rockerima ZZ Top, prvacima americane Calexicom i gothik rock senzacijom Evanescence, što je rezultiralo impresivnim finalnim zvukom albuma. Tematski se album nastavlja na već uspostavljene obrasce Miletove škole antikonzumerizma, opore ljubavi i socijalne osjetljivosti.

HP u Rijeci nastupaju 1. lipnja, u Zagrebu 25.5., a detaljnije o novoj turneji pročitajte na Hladnopivo.hr gdje možete preslušati svih 12 novih stvari prije nego li kupite album ”Knjiga žalbe”.

Objavljeno 16.03.2007.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)