Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

I Rambo putuje za Niš

Rambo Amadeus jedna od najistaknutijih ličnosti kompletne ex Yu muzičke scene biti će jedan od domaćih headlinera na predstojećem Nišvillle jazz festivalu koji će se od 12. do 15. 08.2010. održati u niškoj Tvrđavi.

Rambo će nastupiti 12.08.2010. odmah nakon benda kralja soula Solomona Burkea.

Glazbenik koji je uvijek uspijevao ostati ne samo van “radio friendly” tokova već i van svih stilskih odrednica, posljednjih godina svoj izraz, kako i sam ističe, sve više usmjerava prema jazzu i jazz – fanku.

To će za ovu priliku biti i dodatno naglašeno proširivanjem Rambovog benda puhačkom linijom (tenor saksofon i truba) koja zvučnoj slici daje i be-bop prizvuk.

Izlet u avangardnije vode “Svjetski Mega Car” potencira i sve češćim korištenjem fretless gitara (bez pragova) što mu, kako sam kaže, “omogućava atonalan izraz koji daje snažan ”pramuzički” prizvuk, budeći tako davno potisnuti senzibilitet pračovjeka, koji je duboko prikriven u svakom od nas”.

Rambov nepredvidivi i specifičan humor i žestoka satira u tekstovima (ali i drugim vidovima javnih nastupa) primijenjeni na sve segmente društva, često bacaju u sjenku činjenicu da je prvenstveno riječ o fantastičnom muzičaru i autoru.

Objavljeno 09.08.2010.

Vremeplov

Punk u Rijeci nije bila samo glazba, riječki je punk bio pokret koji je krenuo, pokrenuo i rasturio sve šablone koje su u ovom gradu i toj ondašnjoj državi tada vladale. A okidač su mu bili, ne intelektualci, ne seljaci, ne radnička klasa, već klinci – golobradi mulci i još nepropupali cureci.
Slavica Mrkić Modrić, riječka novinarka (Novi list)