Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ian Brown glasom protiv lošega u svijetu

Solistička karijera Iana Browna traje duže od njegova pjevačkog angažmana u jednoj od nezaobilaznih manchesterskih rock grupa The Stone Roses, a sažima je kompilacija ’The Greatest’ (2005.) pregled dotadašnja četiri albuma od kojih se ’Solarized’ iz 2004. smatrao najraznovrsnijim i politički najeksplicitnijim. No najnoviji ’The World Is Yours’ u smislu obogaćenog glazbenog rječnika i izravnog političkog govora najambicioznije je Brownovo samostalno ostvarenje.

Nastojao sam stvoriti nešto lijepo i istovremeno izraziti stav o stvarima koje se nalaze u svačijim mislima: siromaštvu, ratu u Iraku, moći crkve o svemu što na svijetu ne valja, kaže Ian Brown o albumu za čiji mu je predložak poslužilo remek djelo Marvina Gayea ’What’s Going On’. U toj namjeri pomogao mu je niz gostiju počevši od kolega s rock scene Manchestera: Paula Rydera, basista Happy Mondaysa i Andyja Rourkea, basista Smithsa. Pjevačica Sinead O’Connor pridružuje se Brownu u ’Illegal Attacks’, glasu protiv komercijalne križarske vojne u Iraku (ujedno i prvom singlu s albuma) dok Steve Jones i Paul Cook iz Sex Pistolsa daju sve od sebe u pjesmama ’Sister Rose’ i ’Me And You Forever’.

Objavljeno 23.10.2007.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain