Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iggy Pop & The Stooges nastupaju 29. rujna u Ljubljani

Iggy Pop & The Stooges nastupaju 29. rujna u LjubljaniU ljubljanskoj Hali Tivoli 29. rujna koncert će održati neukrotivi Iggy Pop sa svojim bandom ”The Stooges”. Iggy Pop je jedan od onih karizmatičnih buntovnika, poput Micka Jaggera, Davida Bowieja, Jima Morrisona i Jimija Hendrixa koji su ostavili neizmjeran utjecaj na pop kulturu i društvo dvadesetog stoljeća.

Iggy Pop, ”kum punka”, je kontroverzni roker čiji se svaki neobuzdan nastup godinama prepričava i kopira. Ima karijeru koja traje desetljećima, poštovanje kolega, kritičara i obožavatelja koji su njegov lik i djelo uzdigli gotovo do kulta.

”Stoogesi” su počeli s radom 1968. u vrijeme kad je Iggy razmišljao o prelasku u ”Doorse” nakon Morrisonove smrti. Nezadovoljnom Iggyju dolazi kao spas David Bowie i producira mu album s kojim započinju dugu suradnju. Ziggy i Iggy na svjetlo dana izbacuju legendarni ”Raw Power” (1973.), a 1976. godine Bowie ga poziva da mu se pridruži na ”Station To Station” turneji. Kasnije zajedno žive u Berlinu i Bowie mu pomaže da napiše i producira svoja dva remek djela ”The Idiot” i ”Lust For Life”.

Pop je imao sreću da se njegov ”anđeo čuvar” Bowie ponovo našao pri ruci i na svoj uspješan album ”Let’s Dance” uvrstio njihov zajednički rad ”China Girl”, što je Popu kao autoru teksta donijelo goleme tantijeme.

Devedesete Iggy Popu donose ”Brick By Brick”, hit album koji mu ponovo oživljava karijeru, surađuje s Goranom Bregovićem na soundtracku za ”Arizona Dream”, a njegova ”Lust For Life” ponovo postaje svjetski hit zahvaljujući kultnom filmu ”Trainspotting”. Iggy Pop je do sada objavio šest albuma s bendom ”The Stooges”, uključujući dva koncertna izdanja, jedan album s Jamesom Williamsom i 14 solo albuma.

Iggy Pop je bio uzor i obožavali su ga mnogi kolege. Na svojim koncertima njegove pjesme izvodili su između ostalih i ”Nirvana”, ”Slayer”, Tom Jones, ”Guns’n’Roses” i ”R.E.M”. I Davor Gobac, frontmen predgrupe ljubljanskog koncerta Iggy Popa 29. rujna također se javno deklarira kao Iggyjev veliki fan.

Iggy Pop nastupao je i na filmu u filmovima Jima Jarmuscha (”Cry Baby”, ”Tank Girl”, ”The Crow”), te u filmu ”Coffee & Cigarettes” sa Tom Waitsom. Iggy Popa vidjeli smo prethodno na festivalu ”Rock On Rock” na otoku Krku 2002. godine. Iggy Pop je dosad dva puta nastupio u Sloveniji (1993. godine u Ljubljani, te godinu dana kasnije na stadionu u Izoli).

Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 36 eura za mjesto u parteru 39 eura za mjesto na tribinama za one koji kupe ulaznicu do 2. rujna. Nakon tog datuma ulaznice će u redovnoj prodaji koštati 39 eura parter i 43 eura tribine.

U Hrvatskoj će se također moguće kupiti ulaznice u sistemu ”Eventima”, Ticketpro”, te u ”New Soundu”.

Iggy Pop - I wanna be your dogVinko Peršić

Objavljeno 26.08.2008.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash