Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iggy Pop - ”Preliminaires”

Iggy Pop - ”Preliminaires”Nakon što nas je do suza ganuo 2007. godine na ponovnom okupljanju Stoogesa, Iggy je krenuo u posve drugom pravcu s albumom ”Preliminaires” koji je kolekcija ćudljivih balada.

Album je inspiriran francuskim piscem Michel Houellebecq i njegovim djelom “Mogućnosti otoka” (The Possibility of Island).

“Opisao bih to kao jeb.. dobro štivo”, izjavio je Iggy o postapokaliptičnoj priči o čovjeku i njegovome psu. “Priča je duboko provokativna, ima dušu i vrlo me je pogodila”.

Godine 2007. Popu je povjereno da napiše nekoliko nježnih pjesama za dokumentarac o Houellebecqu. Radeći u potpunoj samoći, Iggy je napravio dovoljno pjesama za cijelu ploču.

Iggy je stoga narodni junak u Francuskoj te lagano pjevuši na francuskome u pjesmi “Les Feuilles Mortes” ( ”Jesenje lišće”). Izjavio je da zahvaljuje Bogu na satovima francuskog koje je pohađao u školi.

Iggy Pop je također izjavio da Stoogesi pričaju o sudjelovanju u showu kako bi proslavili remek-djelo iz 1973. ”Raw Power”. Budući da je gitarist Ron Asheton preminuo u siječnju, nije sigurno hoće li se vratiti bivši član James Williamson, no Iggy smatra da bi trebao.

Objavljeno 19.06.2009.

Vremeplov

Spavat ću kad umrem.
Warren Zevon