Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iggy Pop progovorio o smrti prijatelja i kolege

Iggy Pop progovorio o smrti prijatelja i kolegeIggi Pop je u radio emisiji detroitskog radia prošlog tjedna izjavio: ”Dokle god ne mislim o tome dobro sam. A kad mislim o tome nisam dobro. Imao je predivan dodir... kao glazbenik.”
”Razvio je tako unikatan zvuk te pristup gitari i pisanju da mislim da to nitko isprva nije shvatio, no s godinama nove generacije su to uočile. Mislim da je utjecao na mnoge dobre glazbenike.” objasnio je Iggy Pop.

Kada su ga upitali što misli na koje je izvođače najviše Asheton utjecao svojim stilom, Iggy je odgovorio ”Najočitije je za Sonic Youth koji koriste disonancu i overdrive, čujem to i u Smashing Pumpkinsima, u Nirvani također.”

U razgovoru za radio Detrit Pop je o Ashetonu govorio kao o svom ”najboljem prijatelju” te se prisjećao dana u srednjoj školi kao i ranih dana kada su počeli svirati kao Stoogesi. ”Iz nekog razloga moj um nastavlja odlaziti u male klubove i barove u Ann Arboru... srednjoškolski plesovi, Grand Ballroom,” rekao je Pop. ”Znao sam Rona još u srednjoj školi jer smo bili među prvim dečkima koji su puštali da im kosa raste preko ušiju.”

O tome kako je saznao o Ronovoj smrti Iggy je rekao. ”Probudio sam se i našao telefonsku poruke našeg menađera. Samo je rekao ”Nazovi me, stvarno moram razgovarati s tobom.” Po tonu njegova glasa znao sam da je nešto veliko u pitanju. Nazvao sam ga u Evropu. Rekao je ”Imam loše vijesti za tebe.” Zbog njegova tona odmah sam imao unutrašnju reakciju. Tada mi je rekao da je Ron preminuo.”

Iggi je novinaru Rolling Stonea David Frickeu najavio memorijalni koncert koji bi se trebao održati 21. siječnja.

Objavljeno 20.01.2009.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty