Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In memoriam Kurt Cobain & Layne Staley

In memoriam Kurt Cobain & Layne StaleyKao i svake godine u travnju se sjećamo dva velika i rano preminula rock velikana – Kurt Cobaina i Layne Staleya. U petak 16.04. obilježit će se ta dva tužna datuma jednim velikim grunge partyjem u Močvari uz dva tribute banda i video projekcije na velikom platnu.

Prošlo je čak 16 godina od prerane smrti legendarnog frontmana Nirvane – Kurt Cobeina i 8 godina od smrti pjevača banda Alice in Chains – kontraverznog Layne Staleya i tim povodom u Močvari će zasvirati bandovi Altera i Elvis in Chains i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će ”voditi” sve prisutne kroz grunge hitove.

Datum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain jedan od najutjecajnijih glazbenika 90-tih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milione ploča. Nikada nećemo znati, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo.

Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama – Layne Staley pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora – glazbenika – pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet jer ’ko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bandova Altera i Elvis in chains bili još klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera, u kojoj sviraju mama i kćer zajedno, je prije dvije godine odsvirala svoju prvu Europsku turneju i dočekala izlazak dugoočekivanog prvog albuma ”Alternations”. Provjerite kako oni izvode - ”Smells like teen spirit”, ”About a girl”, ”Come as you are”, ”On a plain” i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam pod imenom Elvis in Chains zasvirati velike hitove Alice in Chains – „We die young“, „Angry chair“, „Man in the box“, „Them bones“, Down in the hole“, „Rooster“ i druge.

Ulaznice za ovaj grunge party u grad mogu se nabaviti na ulazu u klub po cijeni od 35 kuna. Početak od 21 sat.

Objavljeno 29.03.2010.

Vremeplov

Oduvijek sam znao da sam zvijezda, a sada izgleda da se ostatak svijeta slaže samnom.
Freddie Mercury (Queen)