Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In memoriam Kurt Cobain & Layne Staley

In memoriam Kurt Cobain & Layne StaleyKao i svake godine u travnju se sjećamo dva velika i rano preminula rock velikana – Kurt Cobaina i Layne Staleya. U petak 16.04. obilježit će se ta dva tužna datuma jednim velikim grunge partyjem u Močvari uz dva tribute banda i video projekcije na velikom platnu.

Prošlo je čak 16 godina od prerane smrti legendarnog frontmana Nirvane – Kurt Cobeina i 8 godina od smrti pjevača banda Alice in Chains – kontraverznog Layne Staleya i tim povodom u Močvari će zasvirati bandovi Altera i Elvis in Chains i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će ”voditi” sve prisutne kroz grunge hitove.

Datum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain jedan od najutjecajnijih glazbenika 90-tih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milione ploča. Nikada nećemo znati, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo.

Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama – Layne Staley pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora – glazbenika – pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet jer ’ko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bandova Altera i Elvis in chains bili još klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera, u kojoj sviraju mama i kćer zajedno, je prije dvije godine odsvirala svoju prvu Europsku turneju i dočekala izlazak dugoočekivanog prvog albuma ”Alternations”. Provjerite kako oni izvode - ”Smells like teen spirit”, ”About a girl”, ”Come as you are”, ”On a plain” i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam pod imenom Elvis in Chains zasvirati velike hitove Alice in Chains – „We die young“, „Angry chair“, „Man in the box“, „Them bones“, Down in the hole“, „Rooster“ i druge.

Ulaznice za ovaj grunge party u grad mogu se nabaviti na ulazu u klub po cijeni od 35 kuna. Početak od 21 sat.

Objavljeno 29.03.2010.

Vremeplov

Problem svih malih bendova (nezavisnih, nekomercijalnih) je taj što sve moraju sami, jer nitko osim njih nema koristi od njihovih projekata.


Raul Jereb ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com