Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Interpol ili tko su gospodari drame

U posljednjih pet godina, četvorka iz Interpola prerasla je iz lokalnih njujorških favorita u globalno cijenjen bend. Nakon tromjesečne pauze koja je uslijedila završetkom Antics turneje, dečki su se okupili na probama na Manhattanu i za kratko vrijeme napravili prvi singl, ’’The Heinrich Maneuver’’.

’’Pioneers To The Falls’’, pjesma koja otvara album, po tradiciji je hiper-atmosferična, a njezino intimno raspoloženje stvaraju klavijature. Po prvi puta bend nije upotrijebio gitare, svoj zaštitni znak. Interpol su poznati po tome da sami produciraju albume, ali nakon što su se pjesme počele gomilati, odlučili su raditi s producentom Rich Costeyem koji je shvatio njihove želje i smjer i proširio zvuk novih pjesama.

Album su snimili u rodnome gradu, New Yorku, u studiju Electric Lady, a sam grad bio im je nadahnuće. Domišljata i perverzna ’’No I Im Threesome’’ bas melodijom Carlosa D. progovara o rušenju stabilne veze. Nježna i pronicljiva ’’Pace Is The Trick’’ dokazuje da je bend još uvijek gospodar drame – obratite pažnju na pauzu prije povratka bubnja i gitare. Zavodljiva emocija benda očita je na cijelom albumu, a ponajviše u ’’Mammoth’’, ’’Who Do You Think’’ i ’’Rest My Chemistry’’.

Daniel je liriku pjesama lišio previše autobiografije. ’’Mi uvijek ostavljamo interpretaciju slušateljima. Mislim, ni film se ne gleda po prvi puta sa redateljevim komentarima’’ kaže Daniel. ’’Our Love To Admire’’ zatvara ’’The Lighthouse’’, pogrebna naricaljka koju je, između svih neočekivanih pjesama bend snimio. Pjesma, gotovo cijela bez perkusija, konstruirana je na Danielovoj tužnoj gitari i Paulovoj lirici i, kako dečki kažu, najteža je za sviranje. Hipnotični gitarski dio odsviran je na 50 godina staroj gitari koja je na svojim žicama imala toksine od kojih je Daniel dobio bolne mjehuriće na prstima. Iako su sumnjali da će pjesma ikada biti snimljena, nakon što su čuli Paulov vokal, bili su oduševljeni. To je doličan kraj ovog iznenađujućeg i emotivnog putovanja.

Objavljeno 18.07.2007.

Vremeplov

Čovjek određuje kvalitetu prema nekom svom afinitetu.
Cane (Partibrejkersi) intervju za RiRock.com