Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden 2. lipnja u Ljubljani

Ljubljanski stadion ”Bežigrad” će u subotu 2. lipnja ugostiti Iron Maiden, svjetsku heay-rock atrakciju. Iron Maiden su, nakon gotovo nešto više od pola godine od izdavanja novog albuma ”A Matter Of Life And Death”, započeli europsku turneju koja je dio i njihove svjetske turneje. Njome su, između ostalog, obuhvatili dobar dio srednje i istočne Europe, uključujući i nama blisku Ljubljanu.

Iron Maiden, danas sinonim heavy-metala, osnovani su daleke 1975. Osnivač Steve Harris, osim frontmena ima i ulogu basista, uz gitariste Adriana Smitha, Dave Murraya i Janicka Gersa, bubnjara Nicku McBraina te pjevača Brucea Dickinsona. Ukupno su izdali 25 albuma, od toga 5 live-albuma, 5 best-off, 14 studio i jednu PC-igru (Ed Hunter) s nekim njihovim izvedbama. Njihova maskota, Eddie, ne može se svrstati niti u jednu skupinu ”čudovišta”, a izgledom podsjeća na spoj kostura i zombija - prava je ”atrakcija” njihovih koncerata, albuma, spotova i općenito multimedije.

Kuriozitet je da će na ljubljanskom koncertu ljeta predgrupa Maidenima biti kćerka basiste Stevea Harrisa Laureen sa svojim bandom.

Cijene ulaznica za trenutno, po mnogima, najveći heavy metal bend današnjice Iron Maiden je 355/410 kuna/50/55 eura u sustavu Eventima. Posjetite i njihov službeni website Ironmaiden.com.

Objavljeno 22.05.2007.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj