Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden kreću na turneju!

Iron Maiden kreću na turneju!Ponedjeljak 16.08.2010. datum je izlaska dugoočekivanog novog studijskog albuma skupine Iron Maiden, naziva ”The Final Frontier”. Otkrivena je i naslovnica albuma koju je ilustrirao Melvyn Grant.

Kako bi obilježili ovu prigodu, bend je svim fanovima omogućio besplatni digitalni mp3 download pjesme ’’El Dorado’’, jedne od pjesama sa novoga albuma, i to preko njihove internet stranice.

Pjevač Bruce Dickinson kaže: ” ’’El Dorado’’ najavljuje nadolazeći album. Pošto će ona biti uključena u set pjesama na našoj Final Frontier svjetskoj turneji (koja počinje u Dalasu 9. lipnja), željeli smo zahvaliti našim fanovima i uvesti ih u Final Frontier raspoloženje na način da im poklonimo ovu pjesmu prije turneje i prije izlaska albuma.”

Bend se početkom 2010 u Compass Point studiju u Nassau, ponovno udružio sa svojim dugogodišnjim producentom Kevinom ”Caveman” Shirleyem, kako bi snimio album te je potom preselio u LA za završno snimanje i miksanje albuma. Compass Point Studio je već otprije dobro poznat bendu s obzirom da su tamo također snimljeni i albumi Piece Of Mind (’83), Powerslave (’84) i Somewhere In Time (’86).

Bruce dodaje: ”Studio je imao istu vibru i ostao je točno onakav kakav je bio i 1983. , apsolutno se ništa nije promijenilo! Čak i potrgani prekidač u kutu....isti tepih.....sve....zapravo je bilo pomalo zastrašujuće. No, mi smo se osjećali jako opušteno u tako poznatom okruženju i mislim da se to može i osjetiti u glazbi i atmosferi cijeloga albuma.”

Final Frontier biti će 15- ti studijski album Maidena , čime oni drže zadivljujući prosjek od stvaranja novog albuma svake dvije godine kroz svih 30 godina i ukupno preko 80 milijuna prodanih albuma u tom razdoblju.

Kompletan popis pjesama sa albuma (vrijeme trajanja 76:35):
1. Satellite 15.....The Final Frontier 8:40
2. El Dorado 6:49
3. Mother Of Mercy 5:20
4. Coming Home 5:52
5. The Alchemist 4:29
6. Isle Of Avalon 9:06
7. Starblind 7:48
8. The Talisman 9:03
9. The Man Who Would Be King 8:28
10. When The Wild Wind Blows 10:59

Final Frontier svjetska turneja koja počinje u Dalasu 9. lipnja donosi 25 nastupa u velikim gradovima diljem SAD-a i Kanade na kojima se predviđa posjet od preko 350,000 fanova. Nakon toga slijedi Europa s početkom u
Dublinu 30. srpnja i to sa nekoliko izabranih festivala i stadiona.

Basist i osnivač Steve Harris kaže: ”Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove turneje. Mislim da će se fanovima izuzetno svidjeti nova pozornica i rasvjeta, te ćemo također kretati sa jednom od novih pjesama sa albuma ’’El Dorado’’. Naši teksaški fanovi biti će prvi ikada koji će album čuti uživo tako da će biti jako zanimljivo vidjeti njihovu reakciju! Eddie se pomalo promijenio za ovu turneju i vjerovatno je najžešći od svih nas. Ne smijem otkriti puno toga o njemu jer ne želim pokvariti iznenađenje, no garantiram da će vas na smrt preplašiti!”
Objavljeno 12.06.2010.

Vremeplov

Ne plačite za Novim valom, danas je scena bogatija.
Ante Ljubičić (St!llness)