Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden pokreću download revoluciju

Iron Maiden svijetom heavy metala gospodare već gotovo 30 godina i bez sumnje su jedan od najuzbudljivijih bendova rock glazbe. U trenutku kada kreću na još jednu svjetsku turneju i kada njihov novi DVD ’Live After Death’ ruši rekorde prodaje i osvaja vrhove top lista, u skladu sa svojim buntovničkim i prkosnim duhom (sjetimo se leta oko svijeta u vlastitom avionu i preko 70 milijuna prodanih albuma bez mainstream radijske i televizijske potpore) Maideni su svijetu najavili revolucionaran način isporuke glazbe svojim fanovima.

Album ’’Somewhere Back In Time’’ izlazi 12. Svibnja i predstavlja presjek njihova rada u prvoj dekadi postojanja benda, sa prvih sedam studijskih albuma i jednog livea, od 1980. do 1989. godine. Sve su to pjesme koje čine okosnicu set liste aktualne turneje ’’Somewhere Live In Time’’ , kojom će Maideni ponovo posjetiti i Hrvatsku, točnije Split 10. kolovoza.

U želji da mlađi fanovi čuju, i otkriju kvalitetu tih pjesama, EMI je revolucionarnim potezom odlučio istovremeno sa izlaskom albuma lansirati jedinstveni Somewhere Best In SOund album download putem www.ironmaiden.com gdje će se cijeli album besplatno moći skinuti u WMA formatu i poslušati u cjelosti tri puta prije nego glazba sa računala iščezne.

Manager Rod Smallwood objašnjava:’’ Maideni imaju ogroman katalog cijenjen od publike i medija. U posljednje vrijeme primjetili smo da je velika baza njihovih fanova vrlo mlada i vjerojatno ne poznaje ranije albume benda, mnogi nisu niti rođeni u vrijeme nastanka prvog albuma. Shvatili smo i da albumi kao takvi nisu više ’’u modi’’, da je mnogobrojna publika odgojena na generiranim pop zvijezdama sa instant hitovima i albumima koji su razočaravajući i brzo padaju u zaborav. Željeli su klincima dati mogućnost da apsorbiraju dubinu i značaj glazbe i tekstova koji su Iron Maiden učinili fenomenom.’’

Svjetska turneja, na kraju koje će Iron Maiden svirati pred više od pola milijuna ljudi na 66 koncerata u 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku, upravo je u tijeku.

Objavljeno 17.03.2008.

Vremeplov

Mislim, tko više danas može imati punk bend kad malo prdneš na ulicu i svi ti klimaju? Frustrira to. Bolje se pjesme rade kad te vlasti ne slušaju.
Nora Turato (Klaus), intervju za RiRock.com