Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Isaak Brock iz Modest Mouse gostuje na albumu Frank Blacka

Isaak Brock iz Modest Mouse gostuje na albumu Frank BlackaPjevač i gitarist američke indie-rock grupe Modest Mouse, Isaak Brock, najvjerojatnije će gostovati na novom samostalnom albumu koji će uskoro objaviti Frank Black, lider grupe The Pixies. Album će biti u većem dijelu sastavljen od obrada pjesama koje je na svom debitantskom albumu prezentirao Lee Hazlewood. Isaak Brock je dodao da je s nekadašnjim gitaristom i koautorom u grupi The Smiths – Johhnyjem Marrom počeo sa skladanjem pjesama za novi album grupe Modest Mouse. Podsjetimo, njihov aktualni album ’We Were Dead Before The Ship Even Sank’, koji je debitirao na prvom mjestu u Kanadi i SAD-u i za koji na našem tržištu ponovo vlada pojačani interes rock publike, predstavio je Modest Mouse u svojem najboljem izdanju u njihovoj dosadašnjoj karijeri.

Često novi albumi donose određene kreativne pomake, ali za ovaj album može se reći da je svojevrsni nastavak stilskih odrednica koje su formirali na svojim prijašnjim albumima. U 13 godina dugoj karijeri, Modest Mouse su imali nekoliko uspona i padova, ali su se uvijek uspijevali iznova vratiti u velikom stilu. Inspirirani izvođačima kao - Pixies, Spoon, Elliott Smith, Built To Spill i (ex) The Smiths – Modest Mouse uspjeli su izgraditi svoj prepoznatljivi stil, vješto spajajući razne glazbene utjecaje u kompaktnu autorsku cjelinu.

Za kraj, dodajmo da je grupa Modest Mouse definitivno prihvatila poziv grupe R.E.M., pa će na američkom dijelu promotivne turneje R.E.M-a Modest Mouse biti predgrupa, a moguće su i zajedničke izvedbe nekoliko rock ’standarda’.

Objavljeno 22.02.2008.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)