Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Isaak Brock iz Modest Mouse gostuje na albumu Frank Blacka

Isaak Brock iz Modest Mouse gostuje na albumu Frank BlackaPjevač i gitarist američke indie-rock grupe Modest Mouse, Isaak Brock, najvjerojatnije će gostovati na novom samostalnom albumu koji će uskoro objaviti Frank Black, lider grupe The Pixies. Album će biti u većem dijelu sastavljen od obrada pjesama koje je na svom debitantskom albumu prezentirao Lee Hazlewood. Isaak Brock je dodao da je s nekadašnjim gitaristom i koautorom u grupi The Smiths – Johhnyjem Marrom počeo sa skladanjem pjesama za novi album grupe Modest Mouse. Podsjetimo, njihov aktualni album ’We Were Dead Before The Ship Even Sank’, koji je debitirao na prvom mjestu u Kanadi i SAD-u i za koji na našem tržištu ponovo vlada pojačani interes rock publike, predstavio je Modest Mouse u svojem najboljem izdanju u njihovoj dosadašnjoj karijeri.

Često novi albumi donose određene kreativne pomake, ali za ovaj album može se reći da je svojevrsni nastavak stilskih odrednica koje su formirali na svojim prijašnjim albumima. U 13 godina dugoj karijeri, Modest Mouse su imali nekoliko uspona i padova, ali su se uvijek uspijevali iznova vratiti u velikom stilu. Inspirirani izvođačima kao - Pixies, Spoon, Elliott Smith, Built To Spill i (ex) The Smiths – Modest Mouse uspjeli su izgraditi svoj prepoznatljivi stil, vješto spajajući razne glazbene utjecaje u kompaktnu autorsku cjelinu.

Za kraj, dodajmo da je grupa Modest Mouse definitivno prihvatila poziv grupe R.E.M., pa će na američkom dijelu promotivne turneje R.E.M-a Modest Mouse biti predgrupa, a moguće su i zajedničke izvedbe nekoliko rock ’standarda’.

Objavljeno 22.02.2008.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)