Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jamie T - Odrastanje u nemirnim vremenima

Jamie T je u biti visok i mršav mladić iz Wimbledona, jugozapadnog predgrađa Londona za čiju naobrazbu su jednako zaslužni Beastie Boys, The Clash, Tom Waits, Rancid i The Specials koliko i drum’n’bass i garage scena 90-tih.

Naoružan samo svojom akustičnom gitarom prve korake napravio je u mračnim klubovima Sohoa i Twickenhama pjevajući o životu u rubnim djelovima ogromnog grada i što zapravo znači odrastanje u Velikoj Britaniji u ova nemirna vremena. Duh američkih trubadura Woodyja Guthrieja i Boba Dylana pomiješan s krvlju britanskih gentlemana poput Paula Wellera, Billyja Bragga i Elvis Costella i „pojačan“ s par pilula i konzervi pive izbrusio je Jamijev stil i spremio ga za lansiranje.

Formula je bila jednostavna: u pokušajima sa izbjegne klišeje Jamie je svoje folk obojene ideje upakirao u punk, reggae i hip hop aranžmane snimajući gotovo sve u svojoj spavaćoj sobi i koristeći tehniku inače više primjerenu drum’n’bassu. Konačan rezultat je bolno iskren i žanrovski potpuno neodređen novi zvuk i stil, krcat melodijama, emocijama i plesnim hitovima. Taj suludi dnevnik napaćenog dvadeset-i-nešto godišnjaka nazvao je „Panic Prevention“ i preventivno za početak, da se ne bi opustili, isporučio dva singla – „If You Got The Money“ i „Calm Down Dearest“. U ostatku materijala – poglavito numerama „Salvador“, „Alicia Quays“ i „Sheila“ – Jamie zavidnom lakoćom ispucava jake adute iz oba rukava zaokruživši svoj debut s ukupno dvanaest pjesama.

Objavljeno 19.02.2007.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin