Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jamie T - Odrastanje u nemirnim vremenima

Jamie T je u biti visok i mršav mladić iz Wimbledona, jugozapadnog predgrađa Londona za čiju naobrazbu su jednako zaslužni Beastie Boys, The Clash, Tom Waits, Rancid i The Specials koliko i drum’n’bass i garage scena 90-tih.

Naoružan samo svojom akustičnom gitarom prve korake napravio je u mračnim klubovima Sohoa i Twickenhama pjevajući o životu u rubnim djelovima ogromnog grada i što zapravo znači odrastanje u Velikoj Britaniji u ova nemirna vremena. Duh američkih trubadura Woodyja Guthrieja i Boba Dylana pomiješan s krvlju britanskih gentlemana poput Paula Wellera, Billyja Bragga i Elvis Costella i „pojačan“ s par pilula i konzervi pive izbrusio je Jamijev stil i spremio ga za lansiranje.

Formula je bila jednostavna: u pokušajima sa izbjegne klišeje Jamie je svoje folk obojene ideje upakirao u punk, reggae i hip hop aranžmane snimajući gotovo sve u svojoj spavaćoj sobi i koristeći tehniku inače više primjerenu drum’n’bassu. Konačan rezultat je bolno iskren i žanrovski potpuno neodređen novi zvuk i stil, krcat melodijama, emocijama i plesnim hitovima. Taj suludi dnevnik napaćenog dvadeset-i-nešto godišnjaka nazvao je „Panic Prevention“ i preventivno za početak, da se ne bi opustili, isporučio dva singla – „If You Got The Money“ i „Calm Down Dearest“. U ostatku materijala – poglavito numerama „Salvador“, „Alicia Quays“ i „Sheila“ – Jamie zavidnom lakoćom ispucava jake adute iz oba rukava zaokruživši svoj debut s ukupno dvanaest pjesama.

Objavljeno 19.02.2007.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf