Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jednostavne džepne simfonije Aira

Nakon trećeg albuma ’’Talkie Walkie’’ koji je prodan u gotovo milijun primjeraka, Air su upravo objavili novi album imena ’’Pocket Symphony’’. Album se sastoji od 12 pjesama snimljenih u proteklih 18 mjeseci u produkciji dugogodišnjeg partnera Nigela Godricha, uz gostovanja Jarvisa Cockera (Pulp) i Neila Hannona (Divine Comedy). Prva singl pjesma je „Once Upon A Time“.

U kreativni proces stvaranja pjesam, duo - Dunckel i Godin, je uključio suvremenog umjetnika Xavier Veilhana. Veilhan, koji je kao i Air fasciniran mogućnostima koje pruža tehnologija i inspiriran konvencionalnim formama klasične umjetnosti, modelira stvarnost koristeći moderne medije. Dokazavši se kao istinski genijalci Air su još jednom postigli tu rijetku supernovu artističke vizije koja se usuđuje izmiriti opipljivo okruženje s nepretencioznom jednostavnošću. Stvaraju alternativu sada, okolinu koja moli za bijeg od stvarnosti, a ne osporava čovječnost. Pritom veliku ulogu i dalje igraju uobičajeni instrumenti, no Air su oblikovali nekoliko zapisa dodavanjem dalekoistočnih instrumenata koje je Godin naučio svirati kod majstora iz Okinawe – jedan instrument imena Koto (japanska harfa) i drugi, Shamisen, vrlo popularno japansko glazbalo s tri žice koje liči bendžu. Radeći na albumu kao glazbenom rikošeu, ti nezemaljski zvuci izvanzemaljske prirode dodaju novi motiv Airovoj akustičnoj arhitekturi.

Sredinom ožujka Air će krenuti na europsku turneju nakon koje slijede koncerti u Americi od sredine travnja do sredine svibnja. Tijekom ljeta nastupit će na velikim festivalima u Europi i Japanu.

Objavljeno 13.03.2007.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)