Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeff Beck i Eric Clapton zajedno na stageu

Jeff Beck i Eric Clapton zajedno na stageuDvojica bivših članova skupine The Yardbirds spremaju se zajedno popeti na stage. Eric Clapton i Jeff Beck objavili su kako se spremaju zajedno nastupiti u Japanu u Super Areni 21. i 22. veljače.

Duo je posljednjih godina surađivao na sessionima za album, dobrotvornim događanjima i festivalima no ovo je prvi put da će nastupiti na velikom showu u areni. Koliko je ovo poseban događaj govori i činjenica da će zajedno zasvirati dva vrhunska gitarista od kojih je Eric na četvrtom, a Jeff na 14. mjestu Rolling Stonove ljestvice ”100 Greatest Guitarists of All Time”.

Uz njih dvojicu u Yardbirdsima je svoju glazbenu karijeru započeo i Jimmi Page nakon čega je stupio u skupinu Led Zeppelin. Nakon hita ”For Your Love” Clapton je izašao 1965. godine iz grupe razočaran što su blues zvuk zamijenili novim pop zvukom. Svoju je glazbenu karijeru nastavio u sastavima Cream, Blind Faith, Derek & The Dominoes te na kraju završio u solo vodama. U Yardbirdsima ga je zamijenio upravo Jeff Beck koji je kasnije bio frontman skupine Jeff Beck Group, da bi na kraju započeo solističku karijeru.

Objavljeno 15.01.2009.

Vremeplov

Ja sam, dragi moji, glazbena kurva.
Freddie Mercury (Queen)