Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeff Beck u Sava Centru

Jeff Beck u Sava CentruJedan od najvećih rok gitarista svih vremena i legenda Britanske muzičke scene Jeff Beck nastupiti će sa svojim bendom u Sava Centru 07. 07.2010. u okviru ovogodišnjeg Summertime Festivala.

Rođen 1944. godine Jeff Beck, je uz Jimmy Pagea i Eric Claptona jedan od tri velikana rok gitare koji je svirao u grupi Yardbirds. Po anketama uglednog Rolling Stone magazina zauzeo je 14. mjesto na listi ”100 Najvećih gitarista svih vremena”.

Dobitnik je 5 Grammy nagrada u kategoriji ”Najbolje rok instrumentalno izvođenje”. Iako dosta njegovih numera pripada kategoriji instrumenatala, s naglaskom na inovacijama u području gitarskog zvuka, također je nastojao spojiti različite muzičke žanrove kao što su blues-rock, heavy metal, jazz fusion i u posljednje vrijeme mješavinu guitar-rock a i elektronike.

Poznat je kao veliki muzički perfekcionist i gitarist koji se veome malo služi elektronikom i efektima za gitaru. To je možda najbolje definirao Eric Clapton kada je za Becka rekao: “Kada je Jeff u pitanju, sve je u njegovim rukama”. Za svoju tehniku sviranja Beck kaže: “Sviram kako sviram jer mi to omogućava da stvorim najnevjerovatnije moguće zvuke, a u tome i jeste bit, zar ne?”

U dugoj i bogatoj muzičkoj karijeri surađivao je s nizom najistaknutijih rok muzičara, kojima svakako i sam pripada. Pored preko 20 regularnih albuma koje je snimio sa svojom grupom svirao je i na albumima muzičara kao što su Roger Waters, Stevie Wonder, Les Paul, Zucchero, Cyndi Lauper, Brian May i ZZ Top.

Na koncertu u Sava Centru Jeff Beck će nastupiti u okviru Svjetske turneje 2010., koja je istovremeno i promocija najnovijeg izvanredno ocjenjenog studijskog albuma “Emotion & Commotion”.

Za navedenu turneju Beck je okupio ekipu izvanrednih muzičara koju čine jedan od najboljih Britanskih jazz i rock klavijaturista Jason Rebello, Rhonda Smith, talentirana i atraktivna bas gitaristica, poznata po suradnji s Princeom, Chakom Khan, Beyoncee, Justin Timberlakeom, Candy Dulfer i mnogim drugima i Narada Michael Walden, na bubnjevima, inače multiinstrumentalist i jedan od najboljih producenata u povijesti rock muzike, koji je producirao hitove Tom Jonesa, Whitney Houston, Mariah Carey, Barbaru Streisand, George Michela, Stevie Wondera i mnoge druge. Dobitnik nagada Enmmy i Grammy u više kategorija.

Ulaznice za koncert Jeff Becka u Sava Centru već su u prodaji po cijenama od 32e, 27e i 22e.

Objavljeno 21.06.2010.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)