Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeff Beck u Sava Centru

Jeff Beck u Sava CentruJedan od najvećih rok gitarista svih vremena i legenda Britanske muzičke scene Jeff Beck nastupiti će sa svojim bendom u Sava Centru 07. 07.2010. u okviru ovogodišnjeg Summertime Festivala.

Rođen 1944. godine Jeff Beck, je uz Jimmy Pagea i Eric Claptona jedan od tri velikana rok gitare koji je svirao u grupi Yardbirds. Po anketama uglednog Rolling Stone magazina zauzeo je 14. mjesto na listi ”100 Najvećih gitarista svih vremena”.

Dobitnik je 5 Grammy nagrada u kategoriji ”Najbolje rok instrumentalno izvođenje”. Iako dosta njegovih numera pripada kategoriji instrumenatala, s naglaskom na inovacijama u području gitarskog zvuka, također je nastojao spojiti različite muzičke žanrove kao što su blues-rock, heavy metal, jazz fusion i u posljednje vrijeme mješavinu guitar-rock a i elektronike.

Poznat je kao veliki muzički perfekcionist i gitarist koji se veome malo služi elektronikom i efektima za gitaru. To je možda najbolje definirao Eric Clapton kada je za Becka rekao: “Kada je Jeff u pitanju, sve je u njegovim rukama”. Za svoju tehniku sviranja Beck kaže: “Sviram kako sviram jer mi to omogućava da stvorim najnevjerovatnije moguće zvuke, a u tome i jeste bit, zar ne?”

U dugoj i bogatoj muzičkoj karijeri surađivao je s nizom najistaknutijih rok muzičara, kojima svakako i sam pripada. Pored preko 20 regularnih albuma koje je snimio sa svojom grupom svirao je i na albumima muzičara kao što su Roger Waters, Stevie Wonder, Les Paul, Zucchero, Cyndi Lauper, Brian May i ZZ Top.

Na koncertu u Sava Centru Jeff Beck će nastupiti u okviru Svjetske turneje 2010., koja je istovremeno i promocija najnovijeg izvanredno ocjenjenog studijskog albuma “Emotion & Commotion”.

Za navedenu turneju Beck je okupio ekipu izvanrednih muzičara koju čine jedan od najboljih Britanskih jazz i rock klavijaturista Jason Rebello, Rhonda Smith, talentirana i atraktivna bas gitaristica, poznata po suradnji s Princeom, Chakom Khan, Beyoncee, Justin Timberlakeom, Candy Dulfer i mnogim drugima i Narada Michael Walden, na bubnjevima, inače multiinstrumentalist i jedan od najboljih producenata u povijesti rock muzike, koji je producirao hitove Tom Jonesa, Whitney Houston, Mariah Carey, Barbaru Streisand, George Michela, Stevie Wondera i mnoge druge. Dobitnik nagada Enmmy i Grammy u više kategorija.

Ulaznice za koncert Jeff Becka u Sava Centru već su u prodaji po cijenama od 32e, 27e i 22e.

Objavljeno 21.06.2010.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger