Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

JJ Cale je otporan na sve trendove i promjene

Američki gitarist, skladatelj i pjevač JJ Cale više nije enigma kao u vrijeme kad je Eric Clapton njegove pjesme ’Cocaine’ i ’After Midnight’ učinio hitovima, niti kult u kakav se razvio tijekom 70-ih albumima ’Naturally’, ’Really’, ’Oakie’ i ’Troubadour’, no njegova šaputava mješavina blues, country i jazz utjecaja definirala je tzv. laid back stil, otporan na sve promjene vremena i trendova. O tome svjedoči niz Caleovih neobjavljenih snimki koje su pronađene u ostavštini njegova dugogodišnjeg producenta Audieja Ashwortha u Nashvilleu, sada prvi put dostupne na svježem CD-u ’Rewind: Unreleased Recordings’.

Nastale između 1971. i 1983. u društvu prvoklasnih, ne samo nešvilskih studijskih glazbenika (na nekima sviraju Jim Keltner, Richard Thompson i Elvisov klavirist Glen D. Hardin), one zadržavaju svu privlačnost naslova sa službenih Caleovih izdanja. Poznat kao autor čije su skladbe često snimali drugi, Cale na ’Rewindu’ predstavlja i svoje verzije tuđih pjesama: ’Waymore’s Blues’ Waylona Jenningsa, ’Rollin’’ Randyja Newmana, ’My Cricket’ Leona Russella koji ga je još 60-ih uveo na glazbenu scenu i ’Golden Ring’ Erica Claptona koji ga je u svjetskim okvirima proslavio desetljeće kasnije. Službeni web je www.jjcale.com.

Objavljeno 19.10.2007.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com