Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

JJ Cale je otporan na sve trendove i promjene

Američki gitarist, skladatelj i pjevač JJ Cale više nije enigma kao u vrijeme kad je Eric Clapton njegove pjesme ’Cocaine’ i ’After Midnight’ učinio hitovima, niti kult u kakav se razvio tijekom 70-ih albumima ’Naturally’, ’Really’, ’Oakie’ i ’Troubadour’, no njegova šaputava mješavina blues, country i jazz utjecaja definirala je tzv. laid back stil, otporan na sve promjene vremena i trendova. O tome svjedoči niz Caleovih neobjavljenih snimki koje su pronađene u ostavštini njegova dugogodišnjeg producenta Audieja Ashwortha u Nashvilleu, sada prvi put dostupne na svježem CD-u ’Rewind: Unreleased Recordings’.

Nastale između 1971. i 1983. u društvu prvoklasnih, ne samo nešvilskih studijskih glazbenika (na nekima sviraju Jim Keltner, Richard Thompson i Elvisov klavirist Glen D. Hardin), one zadržavaju svu privlačnost naslova sa službenih Caleovih izdanja. Poznat kao autor čije su skladbe često snimali drugi, Cale na ’Rewindu’ predstavlja i svoje verzije tuđih pjesama: ’Waymore’s Blues’ Waylona Jenningsa, ’Rollin’’ Randyja Newmana, ’My Cricket’ Leona Russella koji ga je još 60-ih uveo na glazbenu scenu i ’Golden Ring’ Erica Claptona koji ga je u svjetskim okvirima proslavio desetljeće kasnije. Službeni web je www.jjcale.com.

Objavljeno 19.10.2007.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison