Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

John Cale predstavlja Wales

John Cale predstavlja WalesSkupinaThe Velvet Underground osnovana 1965. u New Yorku, prestala je već 1971. s djelovanjem te su nakratko ponovno zasvirali zajedno u originalnoj postavi 1993. godine. Svirali su izrazito eksperimentalnu glazbu sa do tada neuobičajenim i taboo temama: droge, sadomazohizam, ulično nasilje i slično. Premda su stvarali u relativno kratkom periodu utjecali su na mnoge glazbenike koji su došli nakon njih.

Bend su osnovali Lou Reed (vokal, gitara) i Sterling Morrison (gitara) a ubrzo su im se pridružili i multiinstrumentalist John Cale (bas gitara, viola, klavijature) te Maureen Tucker zvana ”Moe” na bubnjevima.

Bivši član skupine Velvet Underground, John Cale pokazao se ne samo kao multiinstrumentalist već i svestran umjetnik te je izabran kako bi predstavljao Wales na velikoj umjetničkoj izložbi koja će se održati sljedeće godine.

Nakon što je prihvatio poziv, Cale je izjavio da se osjeća počašćenim što su ga zamolili da stvori nova audio vizualna djela za Venecijansko Bienale Umjetnosti 2009., te je nadodao da je to i ”izazov kojemu se rado prepušta”.

Bienale će se održati u periodu od 7. lipnja do 22. studenog 2009. godine. Umjetnička djela biti će izložena u Ex-Birreria, staroj zgradi na otoku Giudecca u venecijanskom zaljevu.

Objavljeno 18.12.2008.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty