Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

John Fogerty se vraća temeljnim vrijednostima

John Fogerty, pjevač i skladatelj Creedence Clearwater Revivala, objavljuje novi album „Revival“ za etiketu Fantasy s kojom se tri desetljeća sporio oko autorskih prava pjesama što ih je napisao za svoju bivšu grupu. Kad su međusobni problemi napokon razriješeni, Fogerty je novu ploču nazvao imenom koje dodatno naglašava da se njome vraća ne samo u diskografsku kuću čiji katalog sadrži sve LP ploče i hitove CCR-a, nego i izvornom zvuku tog kvarteta.

Poslušamo li uvodne tri snimke „Don’t You Wish It Was True“, „Gunslinger“ i „Creedence Song“, bit će jasno da John Fogerty naslovom ove treće i nije trebao posebno upozoravati odakle traži nadahnuće. „Revival“ pogađa u sredinu svega po čemu CCR trajno ostaje u sjećanju, ali i u matricu tipično američkih sastojaka iz kojih je Fogerty krajem 60-ih i početkom 70-ih uobličio svoju glazbu - od countryja u skladbi „Broken Down Cowboy“ do rockabillyja i rocka u pjesmama „It Ain’t Right“ i „I Can’t Take It No More“.

Među dosadašnjim samostalnim izdanjima Johna Fogertyja jedino se album „Centerfield“ iz 1985. mogao usporediti s najboljim iz ostavštine njegova nekadašnjeg sastava. „Revival“ obilježava još jedan Fogertyjev povratak temeljnim vrijednostima CCR-a.

Objavljeno 30.11.2007.

Vremeplov

Svaka gitara ima svoju dušu, osobnost i karakter, što može biti čarobno kada onaj tko je svira to shvati.
Billy Gibbons (ZZ Top)