Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joke u punoj snazi!

Joke u punoj snazi!Naziv aktualnog albuma je ”En vente dans ce monde de merde” (”Na prodaju u ovom usranom svijetu”).

Album izlazi u izdanju Joke/Menart, a najavljuje ga singl ”Reflexes identitaires” na kojem se bandu vokalno pridružio Yuri iz St!llnessa i Chakka iz Zion Crewa.

Nakon nekoliko stotina koncerata u Francuskoj i šire i nakon šest albuma, Joke se vraća u punoj snazi s albumom En vente de ce merde.

Na ovom albumu Joke poziva i ujedinjuje glazbenike koje su upoznali tijekom svojih turneja: Red Five Point Star (SLO), St!llness (HR), Antenat (HR), Vuneny (BiH), Wendlamita Kouka (BF), Zion Crew (SRB), Djmawi Africa (ALG)...

Na kraju, ovo je 14 pjesama za feštu i borbu, s uvijek angažiranim tekstovima i pjevanim na više jezika, s energičnim ritmovima, s toplim duhačkim sekvencama i iskrenim bjesnilom.

Album ”En vente dans ce monde de merde” možete kupiti u CD shopovima, ali i na koncertima grupe: nikako ne propustite ovaj odličan opus koji ruši sve granice.

Album uz 11 pjesama uključuje i tri bonus pjesme.

Ovaj eksplozivan bend broji osam članova, a svi stižu iz pariških predgrađa. Na glazbu im utječe mnogo stilova: punk, reggae, soukouss, rock’n’roll, fusion, hip hop, itd... Uz sve to, uočljiv je afrički i balkanski utjecaj.

Stvaralaštvo im odlazi u puno smjerova: ludi brass i DJ, dramatično-kritički tekstovi koji su često otpjevani u više jezika, teška ritmička sekcija...

Zaista se radi o fuziji koja komunicira puno energije, a publika snažno reagira. Što je vrlo praktično, obzirom da je Joke ovisan o stageu.

Joke sačinjavaju: Nico : bubnjar, Vincent : bas gitarst, Simon : bas gitara, Julien : pjevač, Laurence : trombon, Tim : truba, Bino: Sax baritone, Martial : turntable.

Objavljeno 20.09.2010.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com