Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Još malo do detonacije!

Još malo do detonacije!Detonacija ovogodišnje, treće po redu, Velike rock eksplozije dogodit će se 22. i 23. listopada u Močvari. „Veliki“ promocijski koncert „malih“ bendova, u dva će festivalska dana na dvije pozornice predstaviti dvanaest izvođača koji su na ovaj ili onaj način obilježili prošlu sezonu.

Neki od njih objavili su svoje zapažene debut albume (Spuštene rolete, Kinoklub, Onli-tu, Mel Camino), neki „sudbonosni“ drugi album (Gretta), neki su trenutno u fazi snimanja materijala i „trgovanja“ s diskografskim kućama (Hitchcock, Revolts!, Luft), a neki su jednostavno toliko dobri da ih Velika rock eksplozija želi na svojoj pozornici (Abroad Experiments). Tu je, kao i prošle godine, pobjednik zabočkog HGF demo festivala, najvećeg i najstarijeg demo festivala u državi. Ovoga je puta to urnebesni zagrebački trash-core-metal sastav New Level.

Novitet ovogodišnje VRE je druga pozornica pod naslovom „Pušimo akustiku“. U pauzama između bendova na velikoj pozornici, u natkrivenom dvorištu Močvare, djelu posjetitelja s dimom u plućima predstavit će se dva viteza nove hrvatske akustične scene: Ivan Škrabe i Ivan Vragolovich. Prvi je borac donkihotovskog stila i britkog jezika u jurišu na aktualne socijalno-političke vjetrenjače, a drugi folk blues trubadur s pobjedom na prvom hrvatskom blues natjecanju, te nastupima u Memphisu i Nashvilleu u džepu.

Kao i u dva prethodna listopadska praska, ovogodišnja Velika rock eksplozija nudi presjek kvalitetnih glazbenih autorskih noviteta na hrvatskoj rock sceni i uporno širi čestice interesa za mlade, nove i manje poznate bendove.

Prvih 200 posjetitelja svakog festivalskog dana dobit će na poklon CD kompilaciju VELIKA ROCK EKSPLOZIJA #3 sa 17 pjesama eksplozivnih domaćih izvođača.


Program Velike rock eksplozije #3

Petak 22.10.
SPUŠTENE ROLETE (Prečko)
HITCHCOCK (Zagreb)
ABROAD EXPERIMENTS (Prečko)
NEW LEVEL (Zagreb)
REVOLTS! (Zagreb)
IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)

Subota 23.10.
KINOKLUB (Zagreb)
GRETTA (Zagreb)
ONLI-TU (Rijeka)
MEL CAMINO (Velika Gorica)
LUFT (Zagreb)
IVAN VRAGOLOVICH (Slavonski Brod)


Ulaznice u pretprodaji - 30,00 KN
AQUARIUS CD SHOP (Varšavska 13), AQUARIUS MUSIC SHOP (Maksimirska 16), MUSIC SHOP SIRIUS (Importanne Galleria), ROCKMARK (Berislavićeva 13) i BLAGAJNA MOČVARE
Ulaznice na dan koncerata - 40,00 KN
BLAGAJNA MOČVARE

Ulaz sa ”specijalnom pozivnicom” - 10,00 KN

Objavljeno 14.10.2010.

Vremeplov

Skupina New York Dolls je dokazala da ne morate biti savršeni da bi bili prihvaćeni. Mi znamo naših pet akorda.
Johnny Thunders