Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jose Antonio Rodrigez ”El Guitarrista Azul”

Jose Antonio Rodrigez ”El Guitarrista Azul”Vodeći svjetski flamenco gitarist, kompozitor i učitelj, nezaobilazni José Antonio Rodríguez, uz svoj ansambl i čuvenu flamenco plesačicu, Rosario Toledo, nastupit će 16. 4. 2009. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

José Antonio Rodríguez, najbolji učenik slavnog Paca de Lucie, vrlo je tražen kao studijski i koncertni gitarist te kao skladatelj. Flamenco glazba José Antonia Rodrígueza karakteristična je po kompliciranoj tehnici i svečanom zvuku, kao i po savršenstvu njegovih izvornih skladbi koje ga čine jednim od najboljih flamenco gitarista i skladatelja na svijetu. Tokom svoje relativno kratke glazbene karijere osvojio je veliki broj nagrada i priznanja.

Njegov rad seže dalje od tradicionalnih granica flamenco glazbe. Koristeći svoje flamenco ”falsete” obogaćuje glazbu vrlo razvijenim zvukovima. On je virtuoz koji vješto kontrolira gitaru, iako je njegova glavna vrlina skladateljska sposobnost.

Skladao je za pet baleta, tri filma, izdao je tri orkestralna albuma i deset gitarskih. Tokom svoje karijere svirao s brojnim velikanima svih glazbenih žanrova, kao što su već spomenuti Paco de Lucia, Joan Baez, George Benson, Chic Korea, Matt Bianco, J. M. Soto, Al Di Meola, Cacho Tirao i brojnim drugima.

“Kao i svaki gitarist moje generacije, pišem u skladu s uzorcima ili stilom, da kompozicije dobiju vlastiti identitet. Čovjek ostavi puno stvari iza sebe, pogotovo vrijeme i život. A u isto vrijeme, stiče uspomene i zadržava ono što ga najviše zanima tokom svog ”putovanja”. Ja sam zadržao ono što me ispunjava, glazba u svrhu glazbe. To bi mogao biti pomalo elitistički ili nerazumljiv stav, ali to je moja predanost flamencu koja me tjera da nastavim svoj put.”

Koncert Jose Antonia Rodrigueza će se održati 16.4.2009 u KD “Vatroslava Lisinskog” s početkom u 20 sati, cijene ulaznica su 200 / 220 / 240 kn.

Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane i u Integralu/Pothodnik.

Objavljeno 27.03.2009.

Vremeplov

Mislim da nas uspjeh u osnovi uopće nije promijenio kao ljude. Isti smo luđaci kakvi smo bili na početku. Ne vidimo se ništa većima od naših fanova.
Kirk Hammett (Metallica)