Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joseph Joe Bowie dolazi na Jadran

Joseph Joe Bowie dolazi na JadranLegendarni američki glazbenik Joseph Joe Bowie, utemeljitelj kultne jazz funk gruoe Defunkt i po mnogima jedan od najboljih trombonista svijeta, održat će dva nastupa u Hrvatskoj ovog ljeta.

Bowie već nekoliko godina intenzivno suradjuje sa našim jakim funk snagama, grupom The Bastardz, koji će i ovom prigodom zajedno nastupiti. Prvi nastup Joe Bowie-a i The Bastardz, održat će se u Malom Lošinju, u četvrtak 22. srpnja na pozornici na glavnom gradskom trgu, a dan kasnije, u petak, 23. srpnja ova formacija nastupa u Poreču na Trgu Slobode.

Joe Bowie potječe iz čuvene glazbene dinastije Bowie (Lester Bowie, jedan od najboljih trubača, utemeljitelj Art Ensemble of Chicago, Byron Bowie, saksofonista i aranžer) i mnogi ga smatraju najboljim trombonistom na svijetu. U svojoj dugoj karijeri suradjivao je sa vodećim svjetskim imenima jazza, funka i šire, a njegov sastav DEFUNKT, žario je i palio plesnim prostorima i jazz festivalima diljem svijeta stvorivši jedinstvenu kombinaciju funka i jazza.

Joe Bwie suradjuje sa The Bastardz, trostrukim dobitnicima nagrade Porin, koji ove godine objavljuju svoj 6. album, na kojem gostuje i Joe Bowie, a u Bastardzima uvijek sviraju naši ponajbolji glazbenici. Tako ćemo na ovim koncertima imati prilike uživati u energičnom funku uz hitove Bastardza i Joe Bowiea.

Kao poseban gost na nastupima će se pridružiti i MC Stewlocks, rap virtuoz, a na nastupima će promovirati i svoj zajednički single koji će se naći i na novom albumu Bastardza, The Bastardz 6.

Objavljeno 25.07.2010.

Vremeplov

Mislim da sam prvo glazbeno buđenje doživio slušajući ono što su radili Dizzy Gillespie i Charlie Parker. Kroz njihovu sam glazbu počeo učiti o strukturi i teoretskim aspektima glazbe.
John Coltrane