Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kaliopi i Karamazov u Beogradu

Kaliopi i Karamazov u BeograduMakedonska diva Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača lutnje, Edin Karamazov predstavljaju svoj zajednički glazbeni projekt i novoobjavljeni studijski album „Oblivion“ ekskluzivnim koncertom koji će se održati 10. 06. u Pozorištu na Terazijama, s početkom u 20 sati.

Intrigantnim nazivom „Oblivion“ (zaborav) Astora Piazzolle, koji slovi za jednog od najvećih argetinskih skladatelja, Kaliopi i Karamazov predstavit će u sklopu predstojećeg koncerta istoimeni album na kojem se nalazi 11 skladbi.

Riječ je o albumu koji je već probudio veliko zanimanje na stranom tržištu što zbog svoje kvalitete, što zbog reputacije koja prati ovo dvoje umjetnika, a za područje Srbije i BiH, album je objavio City Records. Album „Oblivion“ donosi pjesme iz cijeloga svijeta, od Južne Amerike, Brazila i Argentine, sve do Japana, Kanade, Europe.

Na albumu „Oblivion“ može naći filmska glazba Heitora Ville Lobosa, Andree Morriconea, skladbe J. S. Bacha, Leonarda Cohena i dr., te jedna ruska tradicionalna romansa i jedna makedonska narodna pjesma.

Inače, riječ je o svjetski poznatim skladbama čiji je aranžman dorađen za baroknu lutnju, gitaru i glas, a svaka od tih pjesama nosi svoju priču koje odudaraju od svega već viđenog na domaćoj glazbenoj sceni. Osim što poslovno surađuju, Kaliopi i Karamazov su i privatno veliki prijatelji. Upoznali su se 1995. godine u švicarskom Baselu. Njihovo prijateljstvo traje i danas, a album „Oblivion“ plod je njihova prijateljstva i umjetničke suradnje.

Kaliopi i Edin Karamazov publici će prirediti nesvakidašnji glazbeni doživljaj, kakav rijetko imamo prilike vidjeti u Beogradu, a uz skladbe s albuma, repertoar će obogatiti s dodatnim skladbama po svom intimnom izboru.

Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 2700 i 3000 dinara na blagajni Pozorišta na Terazijama.


Objavljeno 07.06.2010.

Vremeplov

Ako me uistinu zanima to što stvaram, zanimat će i druge ljude.
John Cale