Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kaliopi i Karamazov u Beogradu

Kaliopi i Karamazov u BeograduMakedonska diva Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača lutnje, Edin Karamazov predstavljaju svoj zajednički glazbeni projekt i novoobjavljeni studijski album „Oblivion“ ekskluzivnim koncertom koji će se održati 10. 06. u Pozorištu na Terazijama, s početkom u 20 sati.

Intrigantnim nazivom „Oblivion“ (zaborav) Astora Piazzolle, koji slovi za jednog od najvećih argetinskih skladatelja, Kaliopi i Karamazov predstavit će u sklopu predstojećeg koncerta istoimeni album na kojem se nalazi 11 skladbi.

Riječ je o albumu koji je već probudio veliko zanimanje na stranom tržištu što zbog svoje kvalitete, što zbog reputacije koja prati ovo dvoje umjetnika, a za područje Srbije i BiH, album je objavio City Records. Album „Oblivion“ donosi pjesme iz cijeloga svijeta, od Južne Amerike, Brazila i Argentine, sve do Japana, Kanade, Europe.

Na albumu „Oblivion“ može naći filmska glazba Heitora Ville Lobosa, Andree Morriconea, skladbe J. S. Bacha, Leonarda Cohena i dr., te jedna ruska tradicionalna romansa i jedna makedonska narodna pjesma.

Inače, riječ je o svjetski poznatim skladbama čiji je aranžman dorađen za baroknu lutnju, gitaru i glas, a svaka od tih pjesama nosi svoju priču koje odudaraju od svega već viđenog na domaćoj glazbenoj sceni. Osim što poslovno surađuju, Kaliopi i Karamazov su i privatno veliki prijatelji. Upoznali su se 1995. godine u švicarskom Baselu. Njihovo prijateljstvo traje i danas, a album „Oblivion“ plod je njihova prijateljstva i umjetničke suradnje.

Kaliopi i Edin Karamazov publici će prirediti nesvakidašnji glazbeni doživljaj, kakav rijetko imamo prilike vidjeti u Beogradu, a uz skladbe s albuma, repertoar će obogatiti s dodatnim skladbama po svom intimnom izboru.

Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 2700 i 3000 dinara na blagajni Pozorišta na Terazijama.


Objavljeno 07.06.2010.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)